Újabb androidos telefon érkezhet a Nokiától

Alig jelent meg a hír az első "Nokia by Microsoft" készülékről, jelezve a két patinás cég összefonódását mobilos fronton, máris olyan pletykákat hallani, hogy akár egy "Android by Microsoft" készülék is megjelenhet, legalábbis ezt tweetelte el az egész jó megszellőztetési rátával operáló @evleaks.

Az Nokia eddigi androidalapú telefonjai nem igazán nyerték el sem szerkesztőségünk, sem pedig olvasóink tetszését. A Google-mentesített rendszer ugyanis sem teljes értékű Android, sem Windows Phone, a cél pedig, hogy ezekkel a készülékekkel csábítsanak át vásárlókat az androidos táborból a Microsoft világába, egyre távolabbinak tűnik. A mostani pletyka viszont Lumia sorozatjelzésű androidos készülékről szól, amely minőségibb termékre enged következtetni, mint mondjuk a Nokia XL.

Nokia XL
[Nokia XL]

Az Android fanatikus felhasználói rendkívül büszkék operációs rendszerük testreszabhatóságára és az elérhető applikációk széles skálájára, azonban a PureView 808 óta irigyen és epekedve vágyakoznak egy 41 megapixeles androidos kameramobilra, amely egész komoly sikereket érhetne el. Azt viszont, hogy ezek az álmok valaha megvalósulnak-e, magunk se tudjuk, bár szívesen kipróbálnánk egy ilyen készüléket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés