Új szettet mutatott be a MediaTek

Az 5G képes Dimensity 820 a Redmi 10X-be szerelve kerül először piaci forgalomba.

A MediaTek a Xiaomi csoport alelnökével és a Redmi brand menedzserével együtt mutatta be a legfrissebb, középkategóriás 5G lapjkját. A készüléket egyelőre nem fedték fel, csak annyi biztos, hogy az AnTuTuban 400 ezer pont körül teljesítő Dimensity 820 5G a Redmi 10X-ben debütál. A 7 nanométeres node-on gyártott SoC szimmetrikus négymagos kialakítást kapott, maximum 2,6 GHz-es Cortex-A76-os egységekkel a teljesítménycentirukus halmazban és Cortex-A55-ös magokkal az energiahatékony klaszterben.


[+]

A MediaTek számításai szerint az egymagos teljesítmény 7% magasabb, mint a kategóriában megegyező Snapdragon 765G-é. A grafikus feladatokat a Dimensity 1000+-szal megegyező architektúrájú (Valhalla) Mali-G57 MC5 végzi, az APU-t is a csúcslapkától kölcsönzi és támogatja a MediaTek Imagiq 5.0-s képfeldolgozó technológiáját. A négymagos HDR-IPS maximum összesen 80 megapixeles kamerákat kezel, támogatja a 4K felvételeket 30 és 60 fps minőségben, a MiraVision pedig elbánik 120 Hz-es képfrissítéssel és a HDR10+ megjelenítéssel.

A Redmi 10X 4G és 5G képességekkel is elérhető lesz, utóbbi a MediaTek új szettjével.
A Redmi 10X 4G és 5G képességekkel is elérhető lesz, utóbbi a MediaTek új szettjével. [+]

A MediaTek megfogalmazása alapján a Dimensity 820 a világ legfejlettebb 5G hálózatkezelésével bír, támogatja az SA és NSA módokat, a dual standby üzemelést két 5G-s kártya esetében és a kétszeres vivőegyesítést 5G hálózatok esetében;mindezt állítólag a Snapdragon 765G-nél kedvezőbb energiaigény mellett.

Azóta történt

Hirdetés