Új belépő az alsó középkategóriában: Moto G20

Bemutatkozott a 90 Hz-es kijelzővel szerelt Moto G20, elsőként Európában lesz elérhető.

A Motorola komoly visszatérő az európai piacon, nekünk eddig a Moto G30-hoz volt szerencsénk, de mivel ismét van itthon is hivatalosan Moto, várjuk a többi terméket is, mondjuk a nemrég bejelentett Moto G60-at és G40 Fusiont, vagy akár a most bemutatott Moto G20-at 90 Hz-es panellel. A Moto G20 149 eurós áron kerül forgalomba (átszámolva 54 ezer forint), ebben az árkategóriában jelenleg a Realme 7i, a Poco M3, a Redmi 9 és a OnePlus Nord N100 az érvényes kínálat, magasabb képfrissítéssel viszont csak utóbbi modell rendelkezik.

Egyértelmű, hogy a Moto G20 legvonzóbb tulajdonsága a 90 Hz-es, 6,5 hüvelykes panel, még ha maradunk HD+ felbontáson is. Ez valószínűleg ugyanaz a panel, ami az alacsonyabb pixelsűrűség ellenére a G30-ban sem szerepelt rosszul. A kameracseppbe is megegyező felbontású (13 MP) szelfikamera került és a jack csatlakozó sem maradt el.

A lapkakészletet viszont a Unisoc szállítja. Nem igazán volt szerencsénk mostanában az ex-Spreadtrum szettjeihez, úgyhogy kénytelenek vagyunk a specifikációra hagyatkozni, ami a T700 esetében 12 nanométeres gyártástechnológiát jelent két Cortex-A75-ös és hat Cortex-A55-ös maggal 1,8 GHz-es órajelen, amihez 850 MHz-es Mali-G52 GPU tartozik.

A kamerarendszer is szerényebb, mint a Moto G30-ban, ami mindössze annyit jelent, hogy a 64 megapixeles főkamerát lecserélték egy 48 megapixeles egységre, a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles makró viszont maradt és lett egy 2 megapixeles mélységszenzor. A gyorstöltés sem fért bele a költségvetésbe, így az 5000 mAh-s telepet maximum 10 wattal kínálhatjuk meg.


[+]

Az Android 11-re épülő, egyébként meglehetősen szimpatikus My UX-szal futó készülék pink és kék színben lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés