Top háromban a Xiaomi Magyarországon

A Xiaomi továbbra is tartja 2020 Q3 óta meglévő harmadik helyét a világ okostelefon piacán, Magyarországon pedig hatalmas növekedést ért el.

A Xiaomi 311%-os növekedéssel Magyarország második legnagyobb mobilbrandjévé avanzsált a továbbra is világelső Samsung mögött. Európai viszonylatban ugyanez a felállás, a Samsung viszi a piac 55%-át 21%-os növekedéssel éves perspektívában, míg a Xiaomi 85%-kal tartja a második helyet növekedés tekintetében. A kontinensen viszont az Oppo menetelt legnagyobbat, a 153%-os terjeszkedésre érdemes odafigyelni, főleg a top 3-ban még bérelt helyen lévő Apple-nek. A kelet-közép európai régiót viszont 1%-kal már a Xiaomi dominálja a Samsuggal szemben.

A Xiaomi egyébként a legutóbbi negyedévben (Q1) érte el története legjobb eredményét nemzetközi szinten, 62 százalékkal növekedtek az eladásai, 49 millió leszállított készülékkel. A világ öt legnagyobb okostelefon brandje közül, a leszállított készülékek tekintetében, 2021 első negyedévében a Xiaomi növekedett a legnagyobb mértékben az előző évi adatokhoz képest és csak 1%-kal van lemaradva az Apple-höz képest.

Azóta történt

  • Keleten a helyzet változatlan

    A gyártók rangsora a piaci részesedés tekintetében nem változott itthon, növekedést pedig csak a világelső Samsung nem tudott felmutatni.

Hirdetés