Egy milliméterre a kávamentességtől

A TCL-hez tartozó China Star Optoelectronics Technology állítja, tömeggyártásra kész az ultrakeskeny keretet lehetővé tevő kijelzőjük.

Sajtóközleményben jelentette be a TCL anyacég alá tartozó China Star Optoelectronics Technology (TCL CSoT), hogy sikerült a tavaly májusban demóként bemutatott rendkívül keskeny, akár 1 milliméter vékony keretet igénylő OLED kijelzőtechnológiájukat tömeggyártást lehetővé tevő szintre fejleszteni. A keret fizikai vékonyítása mellett a TCL az új kijelzőkhöz passzoló 2,5D-s hajlított üveget is fejlesztett, amivel "teljesen kávatmentes élményt" kaphat a felhasználó.

Alig látható a keret a TCL új fejlesztésével, állítják.
Alig látható a keret a TCL új fejlesztésével, állítják. [+]

A  legfontosabb változtatás, mellyel elérték, hogy 30%-kal csökkenthető legyen a keret mérete, az új pixelen belüli kialakítás, mely lehetővé teszi a VSS-jelek közvetlenül az AA fénykibocsátó területen történő keresztülvezetését. Ennek a keret vékonyodása mellett az is hasznos hozadéka, hogy csökkenti a fémellenállást, így a kijelző 8%-kal kevesebbet fogyaszt azonos fényerő eléréséhez a jelenleg leginkább elterjedt OLED panelekhez képest.


[+]

A TCL CSoT szerint a színhűség és a felbontás nem szenved csorbát az új technológia használatával. Arról egyelőre nincs információ, hogy a szupervékony, szimmetrikus káva mennyire ellenálló például ütésekre, leejtésre, és arról is több információra van szükség, hogy a jellemzően a keretbe épített antennakivezetésekre milyen hatással van a keret méretének lereszelése. A TCL egyelőre nem közölt arra vonatkozó információkat sem, hogy mikortól lehet majd megvásárolni új technológiájukat használó kijelzőt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés