Széthúzható kijelzős mobilt nyomogattunk

Az Oppo a budapesti premieren a koncepció mellett a Find X3 Prót is megmutatta.

Kétségtelenül a hajlítható kijelzős műfaj a legizgalmasabb dizájnvonalon, ha mobilokról és táblagépekről van szó, és bőven van még a témában kiaknázatlan potenciál. A Samsung állítólag harmónikaszerű, két ponton hajlítható Galaxyval készül, az Oppo pedig nem csak renderképek formájában mutogatja az X 2021-et: egy példányát a budapesti márkapremierre is elhozta.

Jegyezzük meg: a készülék nem hogy itt nem lesz kapható, koncepció lévén egyelőre sehol sem, a dizájn és a motorikus képernyőkitoló mechanizmus azonban kiforrottnak tűnik, így, ha hosszútávon is bírja az ketyere a gyűrődést (pontosabban megakadályozza, hogy az kialakuljon), akkor a tömeggyártás is elkövetkezhet.


[+]

Nem is a specifikáció a lényeg (a képernyő QHD+ körüli felbontást kínál), hanem az élőben tényleg menő megoldás, ahogy a jobb szélen az ujjat végigsimítva a motor halkan de magabiztosan, 2-3 másodperc alatt 7,4"-esre tolja ki a visszahúzva 6,7"-es OLED panelt.

Egy kevés egyenetlenség azért fénytöréstől függően észrevehető a panelen, de a dolog nem vészes, és kellően átgondolnak tűnik a mechanizmus, a tapintós nyitás-csukás pedig logikus és legalábbis két kézzel kényelmes. A nyitószerkezet működését a fenti videó demonstrálja.


[+]

A Find X3 Pro már olyan készülék, amelyik megvásárolható, csak egyelőre még nem hozza be csúcsmobiljait a Magyarországon debütáló Oppo, ehelyett két Reno és három Enco fülessel indít a márka mifelénk. Mégis demózták a brand aktuális csúcsmobilját, és elegánsan megoldott kamerasarka élőben is megnyerő, kevésbé kiemelkedve, mint ahogy azt a képek alapján az ember feltételezné.


[+]

A hátlapon három kamera dominál 50 (normál), 50 (ultraszéles) és 13 megapixelen (2x-es zoom), de akad egy makróegység is errefelé (3 megapixel, extrém közelik készítésének a lehetőségével). A túloldalon 6,67"-es, QHD+ felbontású, 10 bites, 120 Hz-es, HDR10+ támogatású, 1300 nit fényerőre képes LTPO AMOLED panel villog, tegyük hozzá: jogosan, mert nincs nagyobb jobb nála a piacon, minden paraméterét egybe véve.


[+]

A sebességre a Snapdragon 888-cal a gépházban élőben sem volt panasz, a 4500 mAh-s telepet pedig vezetékesen (65 watt) és vezetékmentesen is lehet gyorstölteni (30 watt). 1150 eurórért mondjuk nem egy olcsó darab, de nem is spórol a komponenseken.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés