Socket Communications WLAN Tools frissítés

 

A Socket Communications Inc. kiadta a WLAN Tools Mobile Edition programot kis fogyasztású (Low Power) Compact Flash és SDIO Wireless LAN kártyái mellé, Pocket PC platformra. A szoftver új grafikus felhasználói felületet és továbbfejlesztett hálózatfelügyeleti képességeket kapott. A program támogatja a WPA (Wi-Fi Protected Access, Wi-Fi védett hozzáférés) és a WPA-PSK (Pre-shared, előre-megosztott) biztonsági technológiákat is. A WPA vállalati szintű biztonságot jelent – ez egy a Wi-Fi Szövetség által bevezetett ipari szabvány –, amely az erős titkosítást ötvözi az üzenet sértetlenségének ellenőrzésével, valamint a 802.1x szabvány authentikációs rendszerével.

A Socket WLAN Tools Mobile Edition valós idejű ellenőrzési lehetőségét biztosítja a jelerősségnek, a kapcsolatminőségnek, az internet elérhetőségének, az adatátviteli sebességnek, a küldött/fogadott csomagok számának és a kapcsolat időtartamának. A segédprogram a Microsoft beépített Wireless Zero Configuration eszköz-készletét használja, amelyet a drótnélküli hálózatok konfigurálására és profil-menedzselésére készítettek.

Az új segédprogram mellé új drivereket is csomagolnak minden olyan kártyához, amely támogatja a WPA biztonsági szabványt. A WPA és a WPA-PSK  csak a Windows Mobile Second Edition operációs rendszerben biztosított, illetve néhány Wi-Fi biztonsági frissítéssel már ROM-upgrade-elt készüléken. Azt azonban a készülékgyártóktól kell megtudnunk, hogy az adott készülékre a WPA-támogatás elérhető-e.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés