Slágertermék a PDA és a Smartphone

Az úgynevezett EMEA-régióban, amely alatt Európát, a Közel-keletet és Afrikát kell érteni, egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható a felhasználók részéről a PDA-k és az úgynevezett Smartphone-ok iránt. A Canalys piackutató szervezet szerint az idei esztendő második negyedévében az előző év hasonló időszakához képest 239 százalékkal több ilyen "kütyüt" adtak el.

A régióban a második negyedévben értékesített 1,7 millió mobil eszköz közül 1,07 millió telefonfunkcióval ellátott Smartphone volt, míg 630 ezer pedig PDA. A PDA-piac az összehasonlított időszakban 51, a Smartphone-piac viszont 1156 százalékkal növekedett.

A PDA-k esetében továbbra is a Palm a piacvezető 34 százalékkal, míg a Hewlett-Packard/Compaq a második 25 százalékos piaci részesedéssel. A harmadik helyen a területen újoncnak számító Medion áll nyolc százalékkal, a negyedik Sony piaci részedése 7 százalék.

A Smartphone-ok esetében a Nokia egyeduralkodó, százból minden 78 ilyen készülék e vállalat terméke. A második Sony Ericsson részesedése 15 százalék, a harmadik Orange-é pedig 5 százalék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés