Piacon a One Mini 2

Az okostelefonok piacának felső szegmensét egykoron uraló HTC az exkluzív iPhone forgalmazási megállapodások lejártát követően látványos hanyatlásba kezdett, melyre a Samsung minden árszegmensben való agresszív terjeszkedése is rátett egy lapáttal. A tajvani gyártó hosszú évekig próbálkozott a prémium szegmensbe való visszatérésével, de az igazi áttörést csak a tavaly bemutatott One hozta meg. Az alumíniumhüvelybe burkolt ízig-vérig felső-kategóriás készülék idei frissítése szintén a lehető legerősebb felszereltséggel bír, ám a „mini” variáns továbbra is csak külső vonásaiban és elrugaszkodott árazásában emlékeztet a névadójára.

A Moto G szintű felszereltséggel érkező készülék az eredetileg tervezett május 30-ai premier előtt elérhetővé vált a brit Phones4U kínálatában, bár a 359,95 fontos, azaz nagyjából 134 500 forintos kezdőár kissé talán elrugaszkodottnak tűnik. A 4,5 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos Super LCD2 megjelenítővel érkező készülék prémium fémes burkolata alatt egy négy Cortex-A7 magot tartalmazó 1,2 GHz-es Snapdragon 400 processzor teljesít szolgálatot, mely mellé 1 GB RAM és maximum 128 GB-os microSDHC kártyával bővíthető 16 GB belső tárhely került. A HTC One M8-tól eltérően a One Mini 2 hátoldalára dupla UltraPixel helyett egyetlen 13 megapixeles kamera került, de sokak számára talán még vonzóbb ajánlatnak is tűnik a háromszoros felbontás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Bemutatkozott a One mini 2

    Snapdragon 400 processzorral és 4,5 hüvelykes HD kijelzővel érkezik a HTC csúcsmodelljének kompaktabb kiadása.

  • Fotón a One Mini 2

    A sajtóképek után egy kémfotón is felbukkant a HTC idei csúcsmodelljének kompaktabb változata.

  • Sajtóképen a One Mini 2

    Szimpla kamerával, de továbbra is prémium külsővel debütálhat HTC csúcsmodelljének kisebbik változata.

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

Hirdetés