Több lépcsőben érkezik a MIUI 10 Global

A nyolcas szám kiemelkedően fontos több ázsiai kultúrában, gyakran a szerencsét és gazdagságot társítva hozzá. Nem véletlen tehát, hogy a Xiaomi 8. évfordulóján különösen nagy hangsúlyt kapott a Mi 8 csúcskészülék, illetve az egy időben érkezett, igaz a MIUI 9 után 10-es sorszámot kapott főverzió. Íme, egy kis ízelítő a megjelenéséből:

A kulcsszó az androidos felület kapcsán a AI, vagyis a mesterséges intelligencia, amely többek között a kamerás minőség javításában (vagy roncsolásában, ki minek tekinti a feltolt telítettséget és kontrasztot) és a rendszer egészségesebb működésében érdekelt. A MIUI 10 továbbá a teljesítményen is hivatott javítani, plusz számos vizuális változás történt, nagy hangsúllyal a teljes képernyős megjelenésen és a kapcsolódó gesztusfunkciókon. Az új alkalmazásváltó ablak is profitálhat a változásokból.

A Redmi Y2 tulajdonképpen az S2 átnevezve és indiai igényekre szabva
A Redmi Y2 tulajdonképpen az S2 átnevezve és indiai igényekre szabva

A MIUI 10 kínai bejelentése után minap a globális főverzió premierje is megtörtént, méghozzá Indiában, ahol a másutt Redmi S2 néven bejelentett mobil Redmi Y2 néven debütált, 5,99"-es FHD+ megjelenítővel, 3080 mAh-s teleppel, Snapdragon 625-tel és akár 4/64 GB-os tárolóval, 16 megapixeles előlapi és 12 + 5 megapixeles hátlapi kamerákkal, az AI portrémódot beleértve. Az Y2 természetesen MIUI 10-et futtat, de nem tart soká annak a felbukkanása más mobilokon, igaz: első körben bétás változatban. Alább látható a készülékek listája, amelyek június közepétől, több lépcsőben jelezhetik a MIUI 10 nemzetközi bétás variációjának elérhetőségét:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés