Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Golyo69


Golyo69
(fanatikus tag)

Várjuk :)

Xiaomi Redmi Note 5 + Xiaomi Amazfit BIP

(#2) SonicX válasza Golyo69 (#1) üzenetére


SonicX
(fanatikus tag)

jöhetne már a redmi note 4-re a 8.x droidjuk, de még mindig 7.0án áll, állítólag 2018 Q3 végére lesz meg...

The Fastest Thing Alive

(#3) Weeman1


Weeman1
(PH! kedvence)

Kíváncsi leszek rá. :)

Xiaomi Redmi Note 5 Pro 4/64

(#4) wesder válasza SonicX (#2) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

Mit adna a 8.1?

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#5) SonicX válasza wesder (#4) üzenetére


SonicX
(fanatikus tag)

fejből sajna nemtudom, rég láttam már a changelist-et 7.0 (de akár 7.1) és 8.x között, az biztos hogy gyorsabb lenne, legutóbbi 9.5 miui frissítés pl belassította a készüléket igencsak érezhetően, app nyitás és zárás, de a váltás is lassabb lett

The Fastest Thing Alive

(#6) aelod


aelod
(PH! kedvence)

Single camera bokeh mód?
Érdekes. Várós nagyon. :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#7) stellaz


stellaz
(fanatikus tag)

Érdekes, hogy a redmi 5 plus nincsen feltüntetve benne.

(#8) sheratan válasza aelod (#6) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Szerintem manapság minden bokeh az lényegében egy kamerával készül, szoftveresen. Az egymástól kb 1 centire levő két érzékelő nem nagyon tud nagy térlátást elérni (lásd a régebbi 3D kamerás telefonoknál is jóval távolabb kellett tenni egymástól a két kamerát, hogy használható legyen).
Szóval ez inkább ilyen PR fogás, hogy más telefonok is megkapják, nem csak amiben két kamera van.

(#9) aelod válasza sheratan (#8) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Annak viszont elég jó mondjuk. :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#10) daa-raa válasza sheratan (#8) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

A bokeh-nek mégis mi a tököm köze van a 3D-hez?

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#11) sheratan válasza daa-raa (#10) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

A valós bokehnek semmi. Ellenben itt azt mondják a legtöbb esetben, hogy úgy oldják meg, hogy a két kamera képéből számolnak mélységélességet (ami kb hasonló, mint ahogy a 3D-nél a két kamera képének különbsége adja a térhatást). Az elmosás minden esetben szoftveres szinte (kivéve a nagyon közeli tárgyak és nagyon távoli háttér esetén), mert ekkora optika ilyen rekesszel nem tud igazán értelmes bokeht produkálni.

(#12) daa-raa válasza sheratan (#11) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Viccnek jó.

Egyébként lehetne ekkora optikával is értelmes bokeh-t képezni, csak el kellene felejteni a széles látószöget, mert az ver oda neki igazán. Egy ekvivalens 50 mm-es gyútáv kellene minimum. Mondjuk akkor meg a sok szerencsétlen sírna, hogy nem tudja úgy leszelfizni magát a Parlament kapujában 10 cm-ről, hogy az egész épület látszódjon. Az a vicc, hogy vannak dupla meg tripla kamerás mobilok, de igazából csak ultra széles, extra széles és széles látószögű optikák vannak a szenzorok előtt. Szóval egy dekával nincs előrébb vele a rendszer. Pedig az ekvivalens 50 mm a legegyszerűbben és legkevesebb elemből megvalósítható optika minden formátumnál, de a mobilgyártók valamiért kerülik, mint a tüzet, és az ekvivalens 30 mm környékét már telének csúfolják. Szemléletváltás kellene a részükről, és töredéknyi befektetéssel meg tudnák valósítani fizikálisan azt, amit sw-esen próbálnak imitálni.

Kiemeltem a lényeget. A bokeh-nek semmi köze a 3D-hez.

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#13) sheratan válasza daa-raa (#12) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Meggyőzhetsz. De ilyen beszólásokkal nem fog menni.

szerk.: Hát, 6x crop mellett olyan nagyon nem tudsz értelmes bokeht csinálni. Illetve nem ekkora optikával. A nagylátó f1,7-es rekesze mondjuk hasonló telefonvastagság mellett kicsit szűkebb látszögnél egyből f2,8 - f3,6 feletti rekeszt eredményez (egy szifon esetében a másodlagos kamera f3.6).

[ Szerkesztve ]

(#14) batai15


batai15
(PH! félisten)

Nagyon várós a miui 10.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#15) sheratan válasza daa-raa (#12) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Nem tudom már szerkeszteni, de rohadtul másról beszélsz :U

(#16) daa-raa válasza sheratan (#15) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Merthogy? a

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#17) GoldhandRent válasza stellaz (#7) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Érdekesebb, hogy a Mi Note 2 kapja, a Mi Note 3 meg sehol a listán...

sheratan & daa-raa - Bokeh: Az i6plus és a mi note 3 is 2 kamerát használ a bokeh készítéshez. Van ugye egy nagy látószögű, és egy "tele" lencse.
A note 3 kér is, hogy portré módban a tárgy ne legyen 2 méternél távolabb. Plusz látszik, hogy a telelencse f/2.6-os, mert az egész élőkép sötétebbé válik, és persze bejön a "2x nagyítás" is. Az egész portré mód különösen igényli a fényt, ha nincs elég, szól is, hogy "most túl sötét van hozzá".
Ha jól tudom, a szifon is így működik. Na most, a többi kétkamerás rendszer nem tudom, hogy így, két lencsével, vagy tényleg csak eggyel oldja meg... Az biztos, hogy a Mi Note 3 az kettővel.

[ Szerkesztve ]

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#18) #52588800 válasza SonicX (#2) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Q3? Addig összetöröm mérgemben az biztos.

(#19) sheratan válasza daa-raa (#16) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Mert itt arról van szó, hogy a Xiaomi egy szoftverfrissítéssel hoz egy kamerás telefonok számára bokeh opciót. Ugye te sem gondolod, hogy ennek bármi köze lenne az optikához? Én tudom mi az a bokeh, és hogy jön létre optikailag. Telefonokban viszont erről nincs szó, mert a fizika igen erősen korlátozza a lehetőségeket, és csak extrém közeli tárgyak és extrém messzi hátterek esetén érzékelhető valós bokeh. Amiről itt szó van, az a portré mód néven is ismert szoftveres háttérmosás. Ezt két módon lehet megoldani: egy gépi felismerésen alapuló algoritmussal, ami körberajzolja az emberi alakot (vagy amit felismer a kép fő témájaként), és a hátteret pedig elmossa egy blur effekttel. A másik mód, amit a gyártók hangoztatnak, hogy kell hozzá a másodlagos kamera, ami mélységet segít érzékelni, majd szoftveresen összehozzák a két képből, hogy mi hol van és mennyire mossák el. Ez pontosan úgy működik, mint a 3D megoldások esetén a két kamerás rendszer, csak itt nem 3D képet csinál belőle a szoftver, hanem háttérmosást. És erre írtam, hogy szerintem hiába a két kamerás megoldások a mai telefonokban, annyira kicsi a két kamera közti távolság, hogy nem vagyok benn biztos, hogy érdemi mélységinformációkat lehet úgy kinyerni, tehát valószínűleg az AI körberajzolás dominál amúgy is, amihez nem kell a másodlagos kamera, és ezért megkaphatják az egy kamerás telefonok is.

(#20) GoldhandRent válasza sheratan (#19) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Közel van a 2kamera egymáshoz, de jobb esetben nem ugyan az a gyújtótáv. Mi note 3 esetén: Dual: 12 MP (f/1.8, 27mm, 4-axis OIS) + 12 MP (f/2.6, 52mm), 2x optical zoom, ...
Onnan meg már megvan a mélységinfó.

[ Szerkesztve ]

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#21) aelod válasza GoldhandRent (#20) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Nem vagyok járatos ebben de mintha lett volna egy két telefonos fícsör a lézeres fókusz is. Vagy ennek semmi köze nincs a témához? :B

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#22) cerka


cerka
(lelkes újonc)

Redmi 4 alatt a Redmi 4X-et értik, vagy az egy másik modell?

(#23) sheratan válasza GoldhandRent (#20) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Igaz, hogy 52mm ekvivalens, viszont az f2.6 az ilyen kis szenzoron valós bokeht nem nagyon fog adni (f16-nak felel meg kb). A mélységinfót szoftveresen dolgozzák fel, de megfelelő algoritmussal ehhez igazából nem feltétlen kell másodlagos kamera sem. Lásd: Pixelek. Nem hibátlan, de meglepően jól tud háttérmosást szimulálni. Sok ilyen két kamerás rendszerben pedig csak valami 5mpx-es másodlagos kamera van, ami inkább csak dísznek jó (mert nagyobb marketing értéke van, hogy két kamerás, mint amibe kerül azt a második kamerát beépíteni).

Egyébként tényleg van ahol átvált az ~50mm körüli lencsére a portré módhoz, de nem mindenhol. OP6-nál a gyári kamera app az ha 28mm-nek vesszük a fő lencsét, akkor kb 30-32mm körüli fókusztávot használ portré módban (igaz, hogy ebben nincs is tényleges 50mm-es optika). Szóval sok megvalósítása van, de az eredmények annyira drasztikusan nem térnek el, nem látni feltétlen és egyértelműen jobbnak egy olyan képet, ami az 50mm-es optikával készült, mint ami a 28mm-en megfelelő szoftveres utómunkával.

(#24) GoldhandRent válasza sheratan (#23) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Tény, amit mondasz, igazat is adok: működik egy kamerával is, amit valóban teljesen szoftveresen, AI algoritmussal oldanak meg. Én csak azt mondom, hogy a jobb 2 kamerás rendszerekben (ami nem monokróm képet készít), ott tényleg lehet a mélységinfókra hagyatkozni, ami a két kamera két lencséjének különbségeképpen jön ki.

Egyébként én nagyon szeretem, rettentő jó képeket lehet ezzel a megoldással készíteni. Hátránya (az én esetemben), hogy több fényt igényel, viszonylag messze kell állni, kisebb rekeszérték miatt zajosabb, és nincs stabi a második lencsében :D
Nem tudom, hogy miui10-el hogy fog működni az én esetemben, hogy választhatok majd szoftveres és kétkamerás mód között.

aelod az szvsz csak a fókuszálásban segít, plusz most így hirtelen azt se tudom elképzelni, hogy ha nem a kép közepére pöccintek, akkor mit kezd magával a lézer ?:D

[ Szerkesztve ]

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#25) daa-raa válasza GoldhandRent (#24) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

"kisebb rekeszérték miatt zajosabb"

Na ez hogy?

Úgy látszik a mobiloknál minden pont fordítva működik...

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#26) sheratan válasza GoldhandRent (#24) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Mondjuk én még nem jelenteném ki, hogy a teleobi olyan kimondottan sokkal jobb lenne, bár nem néztem végig minden tesztet a témában, de például itt nekem az jött ki, hogy a Pixel tetszik legjobban, ami simán csak szoftveres :D

(#27) GoldhandRent válasza daa-raa (#25) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

pardon, fordítva gondoltam :D
1.8 a kicsi, 2.6 a nagy.. a nagyra gondoltam. bocsánat

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#28) sheratan válasza GoldhandRent (#27) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Jól írtad elsőre, mert ez ugye f/1.8 és f/2.8, nagyobb szám a nevezőben általában kisebbet jelent. Illetve ebben a konkrét esetben szűkebb rekeszt.

(#29) maximilien88 válasza cerka (#22) üzenetére


maximilien88
(lelkes újonc)

Én is remélem hogy a 4x is benne lesz a merítésben! Talán a legnépszerűbb telefonjuk...

(#30) GoldhandRent válasza sheratan (#28) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Akkor úgy, köszönöm!
Az megvolt, hogy a nagyobb szám kevesebb fény, a kevesebb fény pedig azért, mert szűkebb a rekesz. Erre az osztásra így még nem gondoltam, ez kifejezetten jól jött :R

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#31) YASKATIR válasza maximilien88 (#29) üzenetére


YASKATIR
(senior tag)

Eligible Devices

China Developer ROM (closed beta)
June 1st
Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

China Developer ROM (public beta)
Late June
Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

Late July
Mi Note 3, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus,Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm

(#32) wesder válasza YASKATIR (#31) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

Ezek szerint a Redmi 3 már nem kapja meg a 10-et. :/

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#33) Tomi_Ohl válasza wesder (#4) üzenetére


Tomi_Ohl
(PH! kedvence)

Nekem ami nagyon hiányzik a nugátból, az a beépített nyomtatótámogatás. 7.0-n még a HP hivatalos beépülő moduljával sem tudom megoldani, hogy működjön.
Plusz ott van a PIP és a sok plusz emoji, amiket ha nem is használnék, de legalább nem négyzeteket kell nézegetnem, ha találkozom velük.

Xiaomi Mi5S - LineageOS 16 & Xiaomi Mi3W - Sailfish OS 3.0.1.11

(#34) zdanee


zdanee
(őstag)

Wow. A nem éppen mai csirke Mi3/4 még mindig megkapja!

Zipit Z2 idomár - Samsung Galaxy S8 - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win

(#35) Magnat válasza SonicX (#2) üzenetére


Magnat
(PH! kedvence)

Note 3 Pro meg Pro SE tekintetében ugyanez ment a 7.0-val, végül sosem jött meg rá ha jól tudom, de amíg nekem megvolt, addig tuti nem... Váltottam A1-re, ami ugye One Project miatt elvileg tuti frissül. Mondanom sem kell, h kb már minden más ilyen telefon 8.1-en van, az A1 még mindig 8.0-án. Persze ezzel együtt lehet élni még, de valahol mégis bosszantó.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#36) RRamstein válasza zdanee (#34) üzenetére


RRamstein
(tag)

Rengeteg s625 telefonjuk van elég csúnya lenne ha valamelyik meg kapja a másik meg nem :)

(#37) Cogwheel71 válasza Tomi_Ohl (#33) üzenetére


Cogwheel71
(tag)

Nas-ra kötött Canon Pixma nyomtatóval, Printer Share appal gond nélkül működik a nyomtatás Redmi 4X-el, 7.1.2 stabil rommal!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.