Nemzetközi minőségbiztosítási igazolást kap a Huawei gyorstöltési technikája

A Huawei mobil üzletágának alelnöke, Bruce Li jelentette be, hogy a gyártó gyortsöltési technológiája nemzetközi sztenderdek alapján hitelesített biztonsági előírásoknak felel meg, így alkalmazhatják a TÜV Rheinland certifikációt az arra alkalmas készülékek és töltőfejek esetében. A gyorstöltés alapvetően egy roppant hasznos és a középkategóriától felfelé elvárásként megfogalmazódó képesség, ami az egyre növekvő kapacitású telepek regenerálásánál különösen hasznos. Számos szabvány és egyedi megoldás létezik, amelyek mind a töltés sebességét igyekeznek optimalizálni a fizika törvényszerűségeinek határain belül.


[+]

Ez ugye pusztán annyit tesz, hogy megpróbálják belőni az áramerősség és feszültség azon szintjét, ami még nem jár szándékolatlan kísérőhatásokkal, mondjuk káros vagy kockázatos mértékű hőtermeléssel. Márpedig melegedés szükségképpen bekövetkezik. A SuperCharge megoldás lényege, hogy a C típusú USB csatlakozó két extra pinnel rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy 5 amperes áramerősség 4,5 voltos feszültség mellett kerüljön közvetítésre, ami lényegesen kisebb hőtermeléssel jár, mint a hagyományos 9V/2A gyorstöltés. A csatlakozó képes azonnal elvágni a kapcsolatot, ha például víz kerül a rendszerbe, elkerülve ezzel egy potenciálisan végzetes zárlatot, valamint folyamatosan kommunikál az áramforrással, dinamikusan igazítva a feszültséget és az áramerősséget az optimumhoz. A TÜV Rheinland meg egyetért azzal, hogy ez tök biztonságos.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

Hirdetés