MWC 2016: Videón az Xperia X család

A Mobile World Congressen mutatkozott be az Xperia X család, ahogyan arról korábban beszámoltunk. Videót azonban nem tudtunk eddig mutatni róluk, ez pótoljuk, illetve néhány további információra is fény derült. Talán a legfontosabb, hogy a legkomolyabb családtagnak tekinthető X Performance IP-védettséget is kapott, tehát korlátozott vízálló.

Az árazást ugyan még mindig homály fedi, de a vékony kávával rendelkező XA a standon dolgozók szerint 200-300 euró között mozoghat majd piacra kerülésekor, amivel kapcsolatban továbbra is csak azt tudták mondani, hogy a nyáron várható. Az Xperia X Performance pedig ki sem volt állítva, noha külsőre teljesen megegyezik az Xperia X-szel, csak a processzor és a vízállóság kapcsán akad eltérés.

Alig van káva oldalt, cserébe jutott bőven alulra és felülre az XA előlapján.
Alig van káva oldalt, cserébe jutott bőven alulra és felülre az XA előlapján. [+]

A Sony egyébként egy vízióval is készült, az Xperia Ear, Eye, Projector és Agent nevű berendezések egy hangvezérléssel működő headsetet, egy ugyanilyen módon üzemelő, a témát automatikusan felismerő kamerát, egy hordozható kivetítő és egy személyes, digitális asszisztens takarnak. Ezek azonban még csak koncepciók, az Xperia Ear lehet a legkorábban piacon, idén nyáron szerencsésebb (és kevésbé összetett nyelvtant használó) országokban talán már megvásárolható lesz. Mind a négy eszköz alapvetően annak a filozófiának a szellemében készült, hogy túl sokat nézzük az okostelefonjaink kijelzőjét és lemaradunk a körülöttünk zajló történésekről és emberi kapcsolatokról. A Sony Mobile mondjuk pont ebből él, az ilyen világmegváltó víziókat azért általában némi szkepticizmussal fogadjuk olyan cégektől, akik aktívan közreműködtek annak a világnak a létrehozásában, amit épp meg óhajtanak változtatni.


[+]

Mindettől függetlenül a bemutatott koncepciók között a projektor annyiban mindenképpen izgalmas, hogy a vetített képen történő ujjmozdulatokat érzékeli, ami interaktívvá teheti a kivetített tartalmakkal való kapcsolatot. Az Eye is felismeri azokat a témákat, amikor érdemes bekapcsolnia és fotót készítenie, az Agent pedig leginkább egy okosotthon hub újraértelmezett változata, amely a lakásunkban levő elektromos berendezéseket tudja majd vezérelni hangparancsaink szerint.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés