Most egy darabig nem lesz Essential Phone

Csúcsmobil, az Android atyjától. Így harangozták be az Andy Rubin cégéhez köthető Essential Phone PH-1-et, ami 2017 közepén rendszeres frissítéseket és különféle modulokat ígért, nem utolsó sorban pedig elindította azt a notch-vonalat, amiről szinte az egész 2018-as évünk szólt. Sok szempontból különleges volt a készülék, de életútja egyáltalán nem volt zökkenőmentes, csúszott a piacra dobása, nem is igazán fogyott jól, ezek pedig oda vezettek, hogy a kis cégből több vezető is távozott, aztán jött egy 30%-os munkaerő-lemorzsolás, a PH-1 vége pedig az lett, hogy többszörösen kedvező áron kiszórták, ami a raktárban maradt.

Hangszóró a felső peremen, kamera az értesítési sáv közepén, kompromisszumok kizárva
Az Essential PH-1 különleges volt, népszerű viszont nem lett [+]

Idén májusban, a PH-1 első évfordulója körül merült fel komolyabban a kérdés, hogy merre van az utód, ekkor látszott leginkább reménytelennek a dolog: több forrás állította, hogy a cég eladó, de mindenképpen befektetőket keresnek, közben pedig úgy tűnt, a PH-2-projektet elkaszálták. Andy Rubin ekkoriban, megnyugtatásul annyit nyilatkozott, hogy most épp más jellegű, (leginkább okosotthonos) projekten dolgoznak, bár túl sok konkrétumot ebből még nem láttunk.

Andy Rubin
Andy Rubin [+]

Aránylag régóta tartó csendet tört meg most Andy Rubin, aki most bejelentette, hogy nincs több Essential Phone a központi raktárban, tehát a hivatalos honlapról már nem rendelhető a mobil, nem is várható új készlet. Utód továbbra sincs, viszont készülnek a következő mobileszközzel és természetesen folytatják a meglévő készülék szoftveres és hardveres támogatását (legutóbb a kicsit mókás hatást keltő jack-modul debütált).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés