Hirdetés

Lekapcsolja a villanyt a Google Assistant

Az Assistanttel a Google nem titkoltan Az Okos Platformmá szeretne előlépni, amely a felhasználó szerteágazó eszközeit, megoldásait és igényeit egy, hanggal vezérelhető szolgáltatásba fogja össze. Ott vannak a Pixel és Nexus telefonok, nemsokára a gyártói modellek, az Android Wear 2.0-s órák, a Home otthoni hangsegéd, az Allo és persze az Android Auto jövőjéről sem lehet elfeledkezni.

A Google Pixelekről már irányítható az okosotthon
A Google Pixelekről már irányítható az okosotthon [+]

Az Assistant nem csak keres és válaszol, mint a Google Now, hanem elbeszélget, a felhasználói szokások alapján ajánl, asztalt foglal és szerteágazó funkciókat irányít – mostantól otthon is. Egy frissítést követően ugyanis megjelent a Home Control névre hallgató, roppant hasznos opció az Assistantre épülő Pixel telefonokon.


(forrás: 9 to 5 Google) [+]

Ezzel a Honeywell, a Nest, a Philips Hue, a WeMo, a Samsung SmartThings és egyéb okosított lámpák, termosztátok és hasonló eszközök immáron a telefonról, egészen pontosan az Assistant felületről is irányíthatóak lettek. Nem kell tehát mindegyiknek a saját szoftverébe belépni: az OK Google vezényszó után könnyedén rá lehet parancsolni a lámpára, hogy kapcsoljon le, vagy mondjuk a termosztátra, hogy csavarja fel a fűtést.

Azóta történt

  • Oké Google, csinálj jeget!

    Hamarosan több LG Signature eszköz is vezérelhető lesz a Google Segéddel, amellyel pénzt is át lehet majd utalni. De mennyire érti az asszisztens az akcentusokat?

Előzmények

Hirdetés