Kevesebbet fizethet a ZTE

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma áprilisban vonta meg a jogot a kínai válallattól, hogy amerikai komponenseket vásároljon, egészen konkrétan hét éven keresztül. A ZTE mobilkommunikációs és hálózati eszközeihez szükséges komponensek 25-30%-át amerikai beszállítóktól szerezte be, az embargó így komoly gondokat okozhatott volna a gyártó tevékenységének folytatásában. Sokkal komolyabbakat, mint az első körben 1,7 milliárd dollárra rúgó büntetés.

Az Egyesül Államok és Kína közötti egyes kereskedelmi megállapodások újratárgyalásában a ZTE komoly fegyverténynek bizonyult, Donald Trump a Twitteren sürgette a helyzet megoldását, amellyel bevallott célja volt az USA kedvezőbb helyzetbe hozása Kínában. A hét éves tilalmat feloldották, jelenleg pedig úgy tűnik, néhány vezetőtől való megválás és 1  milliárd dollár, plusz 400 milliós letét elég lesz az üdvösséghez, aZTE folytathatja az anyagbeszerzést, az Egyesült Államok pedig kedvezőbb feltételek mellett exportálhat mezőgazdasági termékeket Kínába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • Feloldották a ZTE hét éves eltiltását

    Az Egyesült Államok feloldotta a kínai vállalat amerikai beszerzésekre vonatkozó tilalmát. Persze, nem csak úgy, puszta jófejségből.

  • Trump visszahozná a ZTE-t

    Donald Trump Twitteren tette közzé, hogy rajta van a ZTE rehabilitálásán az Egyesült Államokban.

  • Hét szűk esztendő vár a ZTE-re

    Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium hét évre eltiltotta az ZTE-t amerikai beszállítói komponensek vásárlásától, ami a telekommunikációs és a mobilos üzletágat is megroppanthatja.

Hirdetés