IFA 2015: Megnyomogattuk az Xperia Z5 Premiumot

Az IFA kiállítás több érdekességet is tartogatott eddig: ott volt a miniprojektorral felszerelt Lenovo okostelefon, jöttek új okosórák a Motorola boszorkánykonyhájából, és a Sony is elég nagy eseményt hozott létre. A bemutatón a Z5 család látott napvilágot, amelyek közül az Xperia Z5 Premium lett az első mobil a világon, melybe 4K felbontású kijelzőt építettek. A sok millió pixel (egészen pontosan 2160 x 3840 darab) 5,5 hüvelyken jelenik meg, a 806 ppi-s képpontsűrűség egészen rendkívülinek számít.

A dizájn továbbra is kellemes, de az elődökhöz képest alig változott
A dizájn továbbra is kellemes, de az elődökhöz képest alig változott [+]

A Sony újdonsága ráadásul hardver téren is a csúcskategóriát képviseli, Snapdragon 810 chipset hajtja, a processzor nyolcmagos, rendszermemóriából pedig 3 GB jutott (itt azért voltak morgolódások, hogy egy ilyen kijelző-hardver pároshoz illett volna 4 GB RAM-ot beépíteni). Az IP68 védettség, a fémből illetve üvegből felépülő készülékház minőségérzete azért tudja feledtetni ezt a problémát.


[+]

A 23 megapixeles, 0,2 másodperc alatt fókuszálni képes kamera is a pozitív oldalát képezi a 154,4 x 75,8 x 7,8 milliméteres mobilnak, a 3430 mAh kapacitású akkumulátor pedig reméljük, hogy a hatalmas felbontású megjelenítő ellenére is elég lesz legalább egy vagy két napos használatra.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés