IFA 2015: Asztalra vetít, onnan is kezelhető a Lenovo projektoros prototípusa

Számos termék bemutatkozott a Lenovo sajtótájékoztatóján, így akadtak gamer cuccok, táblagépek, okostelefonok, Motorola okosórák, szóval egy színes paletta, a legemlékezetesebb kütyük mégis a koncepció modellek asztalánál voltak fellelhetők.

Csukott állapotban fel sem tűnik, hogy milyen izgalmas technológiát rejt a Lenovo koncepciómobilja
Csukott állapotban fel sem tűnik, hogy milyen izgalmas technológiát rejt a Lenovo koncepciómobilja [+]

Létezik és teszteltünk már projektoros telefont, a Lenovo érdekessége azonban még így is tartogatott meglepetéseket. Az talán nem tartozott közéjük, hogy egy szoftveres funkció aktiválásával a készülék alján, egy kis ajtó kihajtása után felbukkanó projektorlámpák kivetítik a készülék képernyőjének tartalmát mondjuk egy asztalra. Ehhez egyébként praktikus a hátlapon lévő, kihajtható kis lábat bevetni, és fejjel lefele az asztalra állítva a név nélküli mobilt, máris indulhat a mozi.

A projektoros koncepciómobil a 2015-ös IFA eddigi legérdekesebb eszközei közé tartozik
A projektoros koncepciómobil a 2015-ös IFA eddigi legérdekesebb eszközei közé tartozik [+]

Az viszont már határozottan kellemes volt, hogy a képélességet és a képalakot a projektor mellett lévő szenzorok a felülethez igazították, így mindig téglalapos, minőségi (bár nem túl világos) kivetített képet kaptunk, amely a lenti videón  sokkal jobban villódzik, mint amit a szemünk észlelt a valóságban. Az igazán meglepő fordulat akkor érkezett, amikor az asztallapon a demóprogram kivetített képéhez hozzáértünk, ujjainknál apró tűzijáték effektek bukkantak fel, és miután abból kiléptünk, a teljes androidos felület is kezelhető volt. Az asztallapról.

Ez egy zsebkészüléktől roppant érdekes dolog volt, és az ígéretek szerint a Smart Cast nevű technológia játéknál és gépelésnél is használható lesz, jóval nagyobb képfelületet biztosítva a projektor segítségével, mint amire a telefonkijelző képes. A Smart Cast nem csak a képernyő tartalmát képes tükrözni: ki lehet vetíteni egy attól eltérő képet is. Mivel egyelőre csak egy koncepcióról van szó, megjelenésről és árakról nincs mit beszámolni, mindenesetre a Lenovo bizakodik abban, hogy jövőre, azaz 2016-ban piacra kerülhet egy ilyen készülék, talán más megjelenéssel és továbbfejlesztett Smart Casttal. A különleges megoldás viszont már most meggyőzött minket, és ki tudja: összehajtogatható tablet-mobil helyett talán ez lesz a jövő kis készülék, nagy képernyő megoldása.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés