Dupla hátlapi kamerarendszer az Oukitel újdonságán

A kínai gyártó készülékeivel kapcsolatban sajnos nem mindig voltak kedvezőek a tapasztalataink, viszont időnként találkozunk érdekes és jól kitalált Oukitel eszközökkel is: ilyen volt az üzemidőbajnok K10000, és remélhetőleg ilyen lesz az U20 Plus is, ami 120 dolláros árfekvése ellenére is olyan divatos attribútumokkal dicsekedhet, mint a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a dupla hátlapi kamerarendszer.

Ahogy az mostanában gyakran előfordul, 5,5 hüvelykes kijelző került az előlapra
Ahogy az mostanában gyakran előfordul, 5,5 hüvelykes kijelző került az előlapra [+]

Aki most Huawei Mate 9-féle különleges szenzorpárost képzelt maga elé, az még ne rohanjon a virtuális boltok polcaihoz, itt valójában egy jóval egyszerűbb megoldásról van szó: egy 13 megapixeles Sony IMX135 végzi a munka oroszlánrészét, a 0,3 megapixeles segédje csupán képinformációkkal próbálja segíteni a dolgot, fénymérésben és fókuszálásban próbálja belőni az optimumot. Ezen kívül egyébként egy teljes átlagos phabletről beszélünk, négymagos MT6737T rendszerchipje az elvárható minimum egy 1080 x 1920 pixeles, egyébként 5,5 hüvelykes kijelzőhöz, rendszermemóriából 2 gigabájt jut, a belső tároló pedig 16 gigabájtos, microSD segítségével bővíthető.

A másodlagos rendszer mindössze 0,3 megapixeles.
A másodlagos rendszer mindössze 0,3 megapixeles. [+]

A szoftveres oldal az Android Marshmallow alapjain nyugszik, egyedül a gesztusvezérlés, a témázhatóság és a teljes böngészőoldalakat lefotózó Super Screenshot az, amivel kiemelkedik a konkurensek közül a phablet. Ha nem bővítjük a tárolóegységet, akkor microSIM és nanoSIM beillesztésével dual standby készülékként használhatjuk a mobilt, a B20-as LTE-támogatás megléte külön jó hír. A 3300 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt U20 Plus 119 dollárért, azaz körülbelül 35 ezer forintért rendelhető meg Kínából, erre persze még számíthatunk 27% áfát, vagy várhatunk az EU raktáros termékekre, hogy barátságosabb végösszeggel találkozhassunk.

Azóta történt

  • Oukitel K7000 - túlélőkabát

    Kint rendkívül hideg van, az Oukitel K7000 külső tartozéka mégsem meleget, hanem a 2000 milliamperórás akkumulátor mellett 5000 milliamperórányi extra energiát áraszt. Íme az okostelefon, opcionális óriásteleppel.

  • Oukitel U7 Plus - oUlcsó megoldás

    Az U7 Plus minden tekintetben belépő szintű phablet, nem is akar más lenni, annak viszont meglepően jó, az ára is ennek megfelelő, kivéve a remek ujjlenyomat-olvasót, mert az aránylag ritka ebben a műfajban.

Előzmények

  • Oukitel K6000 Pro - kínai telepes

    Továbbra is a bika akkumulátorokkal próbál hódítani az apró kínai cég, ezúttal a 6000 mAh-s telep lehet a fő hívószó. Legújabb mobiljuk sem sikerült rosszul, de határozottan erős a konkurencia is.

  • Oukitel A58 - oUkosóra

    Az Oukitel második nekifutása a kiegészítőknek egyrészt jobban sikerült, mint az első, másrészt sorra hozza ugyanazokat a problémákat, mint az A28. Viszont olcsóbb lett és már irtó hangos is.

  • Extrém olcsó okostelefonnal készül az Oukitel

    A hatalmas akkumulátorkapacitású készülékekről ismert Oukitel ezúttal a legalsó szegmensben kíván maradandót alkotni.

  • Oukitel K10000 - a falu bikája

    Brutális méretű akkumulátort kapott a kínai gyártó új terméke, természetesen maga az eszköz sem kicsi, kézben tartani pedig hosszú távon kimondottan fárasztó.

Hirdetés