CES 2019: A Nubia X-et nem lehet képernyővel lefele letenni

A kameraszaporítás annyira ódivatú - több gyártó kezdett el ezért két színes kijelzőt bevetni mobilján, így biztosítva az érintetlen, domináns, be- és kivágás nélküli előlapot, mechanikus, mozgó alkatrészek nélkül. Jó, régen is akadt egynél több kijelzős mobil, mondjuk a flipesek, a Yotaphone pedig e-ink panelt helyezett el a hátlapon, a Nubia X azonban maximalizmusra megy. A 6,26"-es, előlapi IPS panel körül alig maradt káva, kameraluk sincs, errefelé a 1080 x 2280 pixelnyi tartalom a lényeg.


[+]

Mivel azonban a Nubia X-nek nincs szelfikamerája, hiszen nem jutott neki hely, hátulra is kellett egy kijelző, hogy az önfotózó lássa magát kattintáskor. Itt 5,1"-es HD+ OLED panel tevékenykedik (720 x 1520 pixel), persze jóval szélesebb keretekkel. Hiszen el kellett férnie felette a 24 + 16 megapixeles kamerarendszernek és a kéttónusú LED villanónak, de merre van az ujjlenyomat-olvasó? Nos, nem a képernyőbe építve, hanem hosszanti oldalon - balra és jobbra is egy, azaz összesen kettő.


[+]

Ha az ember nagyobbik képernyővel felfele emeli fel a Nubia X-et, az a panel villan fel, fejjel lefele pedig értelemszerűen a másik, a teló jól érzékeli, mikor melyiket akarjuk épp használni. A kisebbik panelen megjelenhet pont az, mint a nagyobbikon, de ki is lehet azt terjeszteni, sőt: az 5,1"-es megjelenítő érintésérzékelését játék közben, extra gombok formájában is hasznosítani lehet.


[+]

Mindehhez 3800 mAh-s, USB-C porton tölthető telep dukál, no meg a villámgyors Snapdragon 845 SoC, 6/64 GB-os kezdő kiszereléstől kezdve a 8/512 GB-osig. Egyelőre nem kaptunk arra vonatkozó pozitív visszajelzést, hogy a Nubia X egyszer hazánkba is eljut-e, mindenesetre érdekes volt egy dupla, színes kijelzős telefont megnyomogatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés