Jelentősen bővíti mobilszenzoros gyártósorait a Sony

A Sony kameraszenzorai a legnépszerűbbek a mobiltelefon és tabletpiacon, az Xperia házi készülékeken kívül ugyanis rengeteg megrendelője van a japán vállalat fotós részlegének, így az Apple, az LG, a Samsung (amely saját szenzorokat is gyárt), a Xiaomi, az Oppo és még sokan mások. A népszerűség egyik oka a BSI, vagyis hátsóhuzalozású gyártástechnológia használata, aminek a segítségével az apró lapkákra nagy mennyiségű szenzorpixel fér anélkül, hogy a nappali körülmények között komolyan sérülne a dinamika vagy a színhelyesség.

Egy Sony szenzortípus, az Exmor R

Sötét témák esetében már problémásabb az alacsony pixelméret, így nem mindig lehet mobiltelefonnal ideális esti fotót lőni, mindenesetre a hátlapi szenzorok tömeggyártása miatt a Sony kedvezőbb áron tudja kínálni lapkáit, mint legtöbb riválisa. Az olcsóbb és kisebb felbontású előlapi kamerapiacon viszont az Omnivision Technologies az úr, a Sony ma bejelentett 35 milliárd yenes, azaz közel 8 millárd forintnak megfelelő beruházása éppen ezért ezt a szegmenst célozza meg. A Reuters már márciusban hallott a bővítés terveiről, amit a szelfiláz válthatott ki, egyre több ugyanis az előlapi kamerával készített kép a közösségi oldalakon, és akad gyártó, amelyik már 8 megapixeles fényképezőt és ledes villanót is szerel előre. A Sony is bejelentett a minap egy szelfimobilt, bár az Xperia C3 „csak” 5 megapixeles előlapi kamerával bír. A kibővített gyártósorok minden bizonnyal ennél nagyobb pixelszámú szenzorokat gyártanak majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z2 Tablet - a légtornász

    Elképesztően karcsú, szinte légies táblagép a Sony újdonsága, amely erőnek sincs híján. Az üzemidő azonban kissé kevéske, ráadásul igencsak megkérik a szépség árát.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés