Tényleg megjelent a Sony szelfimobilja

Tegnap már beszámoltunk a Sony idő előtt kiszivárgott szelfimobiljáról, ma pedig be is jelentették a középkategóriás készüléket Xperia C3 néven. Az 5 megapixeles előlapi kamerával és ledes villanóval megtámogatott készülék, amely 8 megapixeles hátlapi fényképezővel is bír, 5,5 inches, HD típusú megjelenítőt kapott. A rendszert a Snapdragon 400-as SoC hajtja 1 gigabájt rendszermemóriával, a belső tárhely mérete pedig 8 gigabájt, ami microSD kártyával bővíthető. A grafikus munkát az Adreno 305 végzi.

Noha a készülék nem lett apró darab, a kezelést a mindössze 7,6 milliméteres vastagság könnyítheti. Az adatkommunikációval nem lesz gond, a Cat.4 típusú LTE modem akár 150 megabit/szekundum letöltési sebességet is produkálhat, ez persze elméleti maximum. Az 5 megapixeles előlapi kamera egy 25 milliméteres gyújtótávolságú, széles látószögű lencsét kapott, a már említett ledes villanó pedig külön jó hír önkép készítésekor, az eddigi szelfik többsége ugyanis az alacsony felbontás mellett a magas érzékenységtől is szenvedtek, noha egy-egy készülék kihasználta a képernyő fényerejét megvilágításra. A C3 várhatóan augusztustól lesz elérhető, és fehér, fekete és menta színekben lesz megvásárolható. Áráról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

  • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

    A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

Hirdetés