Bemutatkozott a Galaxy Tab A 8.0 (2017)

A Samsung legújabb táblagépe Vietnamban lett hivatalos, felszereltsége és árazása is a középkategóriába helyezi.

Ha Samsung és táblagép, akkor a legtöbben bizonyára a prémium szegmenst képviselő Galaxy Tab S-szériára asszociálnak, ettől függetlenül az alsóbb árszinteken is jelen van a cég, a nyolchüvelykes Galaxy Tab A pedig két év után most kapott hardverfrissítést. A 2017-es verzió négymagos, 1,4 GHz-es processzort, 1280 x 800 pixeles kijelzőt, 2 GB RAM-ot és 16 GB-os belső tárolót kapott. Hátlapi fényképezője 8 megapixeles, f/1,9-es optikával, elöl 5 megapixeles kamerába nézhetnek a szelfizők. A fapados manuális beállításokon (fehéregyensúly, érzékenység, expozíció-korrekció) túl a HDR Prót lehet használni a legjobb fotók elkészítéséhez.

Néhány manuális opciót is várhatunk a kamerához
Néhány manuális opciót is várhatunk a kamerához [+]

212,1 x 124,1 x 8,9 milliméteres, tehát elődjénél szélesebb és alacsonyabb, zömökségét pedig a 364 grammos tömeg is alátámasztja, ennél jóval könnyebb gépeket ismerünk már ebben a méretben. Megvannak az LTE-képességek, nem maradt a el a 2.0-s átvitelre képes microUSB, a GPS, GLONASS és BeiDou támogatás, illetve a 4.2-es Bluetooth sem, az NFC-t azonban hiányolni fogjuk.

A dokkolót külön lehet megvenni hozzá
A dokkolót külön lehet majd megvenni hozzá, a kijelzőn a Home Mode látható [+]

5000 mAh-s akkumulátorával állítólag 15 órán keresztül internetezhetünk vagy 153 órát zenélhetünk egy töltéssel, operációs rendszer szempontjából Android 7.0-t kapnak a vásárlók, de S Voice és számos egyéb, a Samsungra jellemző extra nélkül. Vietnami ára körülbelül 73 000 forintnak felel meg, remélhetőleg itthon sem lesz jelentősen drágább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés