Középszinten is jár az asszisztens

A Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) szeptemberben mutatkozott be, egyszerű, középkategóriás felszereltséggel és ennek megfelelő árazással. A két évvel ezelőtti készülék frissítése időszerű volt, noha más méretkategóriából tavaly is akadt választék, például a nagyobb, Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016). A sorozat 8 hüvelykes variánsának aktualizálására viszont csak idén került sor. Az 4:3-as képarány például 16:10-re váltott, a felbontás pedig 800 x 1280 pixelre (WXGA)növekedett.


[+]

A hardver nem különösebben izgalmas, a 7.1.1-es android továbbra is a Snapdragon 435-ös szettel, 2 GB rendszermemóriával és 16 GB, bővíthető belső tárhellyel gazdálkodik. Viszont elérhető a Samsung idén bemutatott intelligens asszisztensének alapfunkciója, a Bixby Home. A dinamikus tartalommegjelenítő és rendszerező felületen kívül a speciális Bixby Reminder is működik a tableten, ami nem csak egyszerű emlékeztetők létrehozására alkalmas, de hajlandó önállóan is felhívni a figyelmünket bizonyos eseményekre; például, hogy néhány órája volt egy nem fogadott hívásunk, vagy egy figyelmen kívül hagyott emlékeztetőnk.


[+]

A dimenziók és a megjelenés nem változott, az üzemidőt továbbra is az 5000 mAh-s telep biztosítja, a készülék pedig egyaránt elérhető 4G, illetve WiFi képes változatban. Az árszint szintén maradt, az LTE képes variáns árfolyamtól függően most sem kerül többe, mint nagyjából 70 ezer forint. Ebből a szempontból viszont igen kényelmetlen lehet annak, aki már pont ugyanennyiért megvásárolta a tablet alapváltozatát. A Bixby integrálása látszólag pusztán szoftveres változás, dedikált gomb sem került az új modellre, de előlegezzük meg, valami racionális oka mégis van egy új verziószámú eszköz piacra dobásának egy egyszerű frissítés helyett.

Előzmények

Hirdetés