Android 4.4-nél régebbi rendszeren nem fog menni a Chrome

A Google Chrome a világ (mínusz Kína) legnépszerűbb mobilos böngészője, illetve keresőmotorja. Alapértelmezett beállítások mellett a Safari is a Google keresőmotorját használja. Mondjuk, ez sokba került a Google-nek, de nyilván megéri nekik. A Chrome jelenleg Android 4.1-es Androidverziótól fut, egy fejlesztői javaslat alapján viszont ez 4.4-re módosulhat.

A legfrissebb statisztikák alapján az androidos készülékek majdnem felén (48,5%) már 7-es vagy 8-as Android fut, a Jelly Bean még mindig 3,6%-ban van jelen az eszközökön. Ez több, mint egymilliárd Androidos eszköz esetében azért jelentős mennyiség. A javaslat szerint a rendszerkövetelmények frissítése után a felhasználókat értesíti az app, hogy nem támogatott rendszervezióval használják a Chrome-ot.

Előzmények

  • Megérkezett az Android 9 Pie

    Nem borsmenta, hanem szimplán csak pite lett a legfrissebb, az eddigieknél is hamarabb befutó Android főverzió neve. A Pixelekre már elérhető, ám kérdés, mikor fog széles körben elterjedni.

  • Kipróbáltuk a készülő Android 9-et

    Befutott a negyedik fejlesztői rendszercsomag, avagy a harmadik béta az Android P-hez. A számozás már biztos, a nyár végére várt főverziónak a süteményes nevét azonban még titok övezi.

Hirdetés