Hirdetés

2018. december 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) jUUh


jUUh
(őstag)

A Developer Preview-ek alapján szerintem tökre ígéretes verzió. :K

Xiaomi Redmi Note 5 4/64GB

(#2) atike


atike
(PH! nagyúr)

"A digitális jólétnek nevezett szolgáltatáscsomag azonban egyelőre csak a Pixel telefonok következő fejlesztői bétájával próbálható ki. Ez utóbbi összefoglalja a júzer mobilhasználatát, jelez, ha túlzottan sok időt tölt valamely appban, és még a ne zavarj üzemmódot és a képernyő monokróma váltását is automatikusan elvégzi, ezzel motiválva a felhasználót, hogy csináljon végre valami mást."

Gondolom az összefoglalt adatok szigorúan megmaradnak az adott eszközön offline módon - senki által nem hozzáférhetően... :) Senkihez nem jut el ez a kis pakk, még a Google-hoz sem... :DDD

Nyilván amúgy meg szólni / jelezni kell, hogy ne telefonozz már... Csak épp akinek a munkája része az meg kapjon agyhúgykövet... Meló közben elkezd hisztizni a telefon, hogy "csinálj már mást" - átkapcsol, lekapcsol, minden... :DDD Bár gondolom kikapcsolható lesz ez a csoda. Legalábbis remélem.

[ Szerkesztve ]

(#3) Bossyy


Bossyy
(tag)

Mostantól lehet agyalni a következő, Q betűvel kezdődő édesség nevén. Egyébként szerintem a 7.0, sőt a 6 os főverzió is simán használható, ha rendes vas van mögötte.

(#4) Armagedown


Armagedown
(senior tag)

"A digitális jólétnek nevezett szolgáltatáscsomag azonban egyelőre csak a Pixel telefonok következő fejlesztői bétájával próbálható ki. Ez utóbbi összefoglalja a júzer mobilhasználatát, jelez, ha túlzottan sok időt tölt valamely appban, és még a ne zavarj üzemmódot és a képernyő monokróma váltását is automatikusan elvégzi, ezzel motiválva a felhasználót, hogy csináljon végre valami mást."

Szóval a felhasználó b@sztatása lesz az új feature? :))

kar, hogy kozben fel kell oltani a lampat, hogy toltson - by libit

(#5) Matada2.3 válasza Armagedown (#4) üzenetére


Matada2.3
(PH! kedvence)

Mondjuk szerintem nem rossz featur, engem pl kifejezetten érdekelnek ezek az adatok. A kérdés itt az, hogy lokálisan lesznek e tárolva. Nem szeretném, hogy újabb adag információt tudjon eladni rólam a Google.

Finn the human --> S8

(#6) Brett001 válasza Bossyy (#3) üzenetére


Brett001
(fanatikus tag)

Nekem is 6-os van a telómon, (2 és fél éves) hihetetlen gyorsan jönnek a főverziók.

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#7) vicze1 válasza Brett001 (#6) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

"hihetetlen gyorsan jönnek a főverziók."
Eszeveszett évente 1db tempóban 10éve... Érted 10éve tök ugyan az van, sőt régebben még gyakoribb volt.

[ Szerkesztve ]

(#8) Reinkz


Reinkz
(senior tag)

Ha gesztus vezérlés van, akkor minek van nav bár!?

remélem a samu átszabja ..

(#9) papelado


papelado
(fanatikus tag)

Most akkor kiadtak egy végleges betat?

Drágaszágom....

(#10) Roxbury


Roxbury
(őstag)

Várós a MI A1-emre. Tetszenek az új megoldások, és a kinézete is. 🙂

Más, remélem olvassa egy modi és jelzi valakinek: még mindig nem lehet telefonról meghosszabbítani a prémium tagságot (nem él a gomb). Mikor változik ez nem tudja valaki? 🙂 Vagy kinek kell írnom, hogy jelen van ez a hiba? 🙂

[ Szerkesztve ]

(#11) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

Arra leszek kíváncsi, hogy fog ez a gesztus vezérléses alsó rész kinézni olyan mobilokon (például az A1), ahol alul a kereten fixen ott vannak az érintőgombok.

(#12) janeszgol válasza papelado (#9) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Minden szoftver végleges béta. :) És itt Béta 3 is volt, ami már gyakorlatilag a master szokott lenni. De ez nem kőbevésett.

Ricardo, vagy kihagyják vagy ki-, bekapcsolhatóvá teszik.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#13) Cifu válasza vicze1 (#7) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem sokakban (bennem is) a 4.0-ás verzióknál történt "belassulás" maradt meg. Névváltás akkor is volt, de főverzióváltás nem.

Ice Cream Sandwich (4.0.x) - 2011 október 18
Jelly Bean (4.1 – 4.3.1) - 2012 július 9
KitKat (4.4 – 4.4.4) - 2013 október 31

Szvsz én jobban örülnék, ha nem lenne "fix" évi egy főverzióváltás, hanem 2-3 évig az adott főverziót reszelgetnék, ahogy a 4.x esetében is volt (szerintem nem véletlen, hogy a 4.4-es főverzióra sok androidot használó emberke emlékszik kellemesen - sikerült használhatóvá tenni végre az Androidot, kinőtte a gyermekbetegségeit, de még nem volt annyira telepakolva minden sz@rral, mint manapság, amelyek persze sok-sok bugot is hoztak)...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#14) vicze1 válasza Cifu (#13) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Azok mind főverzió váltások voltak, a név jelzi a főverzió váltást.
Attól, hogy 1.1.1.15-nek vagy 15.0-nak nevezed semmi se változik a kiadás szempontjából, ahogy frissítés szempontjából se, az API level ugyan úgy változik és minden ezzel kapcsolatos, egy komplett főverziót kapsz.

Google úgy döntött, hogy a verziózást inkább az emberek számára érthetőbbé teszi, és nem alverzióznak, mert
pl. számomra érthető volt, mit jelent a 4.2.4, de halandónak nem mond semmit.
Most egyszerűen minden Android főverzió, verziószámban is főverzió váltás és kész.

A OS support is megváltozott 5.0-val és már nem 0 hanem 3év support van minden egyes főverzióra. (ez alatt a biztonsági frissítések backportja és általános foltozás értendő)

(#15) moleculez válasza Cifu (#13) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

Teljesen mindegy hogy mi a verziószám, azzal jobb lenne, ha ez pl 7.3 lenne? Ugyanezt tudná. Marketing: 0.1 ugrás nem érdekelne senkit, egy egész meg az már hűha, ha nem az van telón vegyünk újabbat, amin van-lesz. Működik...
#14 gyorsabb voltál

[ Szerkesztve ]

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#16) Rothmanakos


Rothmanakos
(tag)

Xperia Z2 és Z2 Tablet - Android 4.4.4 :D:D:D
(Megjegzem tökéletes!!)

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Tablet Z2, Sony Xperia Z2 (korábban Sony Xperia S, Nokia C7, Nokia N8)

(#17) #33907968 válasza vicze1 (#7) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Ahhoz képest gyors, hogy az 1 éve megjelent oreo valami 12%-on áll...

Ugy is feltehetnénk a kérdés hogy kinek fejleszt a google ilyen ütemben, hisz a felhasználók többsége kb. minden 3. verzióval fog találkozni. Jelenleg a felhasználók ~55%-a <=6.0-t használ, na ők jó eséllyel max a 8.x-el fognak találkozni, de inkább a 9.x-szel ismét.

Szóval bőven elég lenne akár csak kétévente kiadni egy főverziót, legalábbis amennyiben a google nem tud jobban ráhatni a gyártókra.
A jelenlegi módszer csak arra jó hogy brutálisan töredezetté tegye a platformon, és idegbajt okozzon a felhasználóknak és a fejlesztőknek is, mert mindegyik verzióban hol igy müködik valami hol úgy hol nem müködik, vagy müködik egy app vagy nem vagy máshogy vagy alig stb stb.

Már most kb. 5 főverziót kell támogatni egy fejlesztőnek (4.4, 5.x, 6.x, 7.x, 8.x), ha ez igy marad akkor pár éven belül 10 párhuzamos főverzió lesz használatban...
Fejlesztői részről ez őrület és nem csak alkalmazás fejlesztői oldalról, nem véletlen ám hogy a gyártók sem frissitenek, ott is óriási munka évente lekövetni az összes telefonra a frissitést.

(#18) wesder


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fejlesztőnek csak a minimum API-t kell megszabnia, onnantól (elvileg) működik minden főverzión.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#19) Obyboy válasza Matada2.3 (#5) üzenetére


Obyboy
(őstag)

Szerintem a Google eddig is gyűjtötte és elemezte a készülék és app használati statokat max eddig nem volt elérhető a felhasználók számára.

___"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban.___________ _______________Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."________________________

(#20) kchris78 válasza wesder (#18) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

...és ez azt jelenti hogy nem használhatsz ki semmilyen fejlettebb API-t mert azt a régebbi telefon nem tudja végrehajtani mert az a funkcio ott még nem létezett... ami nagy szívás lehet bizonyos dolgoknál.. most fejleszteni mondjuk egy 5ös droidra..

(#21) Ricardo válasza #33907968 (#17) üzenetére


Ricardo
(PH! félisten)

"Már most kb. 5 főverziót kell támogatni egy fejlesztőnek (4.4, 5.x, 6.x, 7.x, 8.x), ha "

A 4,4-5x még támogatott?

(#22) atike válasza #33907968 (#17) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

"Már most kb. 5 főverziót kell támogatni egy fejlesztőnek"

Kell? :U

(#23) kchris78 válasza atike (#22) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

kelleni semmit nem kell. de egy appal ell kell dönteni mekkora közönségre lő az ember...

(#24) Cifu válasza Ricardo (#21) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Google Playben igen, és mivel a felhasználók cirka tizede még mindig 4.4-et használ, az 5.x pedig cirka 20%-on áll. ezért érdemes a fejlesztésnél figyelembe venni.

Vagyis ha mondjuk kitalálod, hogy márpedig 6.0 alatt nem lehet az app-odat feltelepíteni, az aktív felhasználók harmadától máris elvágtad magad...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#25) Bleccs


Bleccs
(újonc)

"Más kérdés, hogy amikor az egy éves Android Oreo még mindig csak 12,1%-kon áll, a pite, amit a Google kisütött, mikor fog a tömegek tányérján megjelenni."

Valószínűleg a Treble javít(hat) a helyzeten, bár szerintem a legtöbb gyártónak eszében sincs 3-4 évig verziófrissítéseket kiadni a készülékeikre, legyen az akármennyire is megkönnyítve. Egyszerűen nem vinnék az új telefonokat, ahogy én sem tettem, amíg a kis Ace 2 használható volt ilyen olyan custom romokkal.
Google miért nem tesz olyan kikötést az Android használata mellett a gyártók felé, hogy márpedig X évig kötelező megjelennie a frissítéseknek Y hónapon belül? :F

(#26) reap3r


reap3r
(fanatikus tag)

Reggel óta nyomkodom, de sajnos nekem ez az új UI nem annyira jön be.
A beállításoktól Touchwiz érzésem van, a legördíthető ikonok pedig kb. az LG G2-3-as korszakból az LG UX-re hajaznak. Illetve a lenyíló menük ezekre kattintva is hiányoznak.
Többi dologról nem tudok nyilatkozni egyelőre, de a dizájn baromira nem tetszik.

Google Pixel 2 XL & Xiaomi Redmi Note 4 Global

(#27) Fred23 válasza kchris78 (#23) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Maximum 3 verziónál én tuti nem támogatnék többet egy fejlesztő helyében. Kíváncsi lennék mondjuk arra, hogy a jelenleg is Lollit használók például mennyire számítanának fizetőképes keresletnek?! Csak feltételezem, de a régi Android -> csóró user következtetés szerintem általánosságban igaz lehet. Kérdés persze még, mit fejleszt a fejlesztő, és mennyit kér érte... -de tippre szerintem nem lenne nagy anyagi veszteség nem foglalkozni a nagyon régi verziót használókkal.

(#28) kchris78 válasza Fred23 (#27) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

igen ez stimmel. szerencsére ami nekem van most droid app a sorban az olyan hogy ott kb az is elég lenne ha a 8as droidot támogatjuk.. (+ios) (drága cucc kiegészítő appja) Régebbi prémium telefonok azért legalább a 7-es droidot már megkapták (párom S6-os samuja pl).

[ Szerkesztve ]

(#29) wastorn válasza Ricardo (#21) üzenetére


wastorn
(újonc)

A korábbi Android verziókhoz képest a legnagyobb változást az 5.0 hozta. Dizájn és motorháztető alatt egyaránt. Bár ez még nem volt tökéletes, de az alapokat szépen lerakta. Igazán a 6.0-val kezdte kiforrni magát, és tulajdonképpen azóta is ezt bővítgetik, foltozgatják. Alkalmazás fejlesztés szempontjából is itt a vízválasztó. Egyre több alkalmazásnál húzzák meg az alsó határt 5.x-nél. A régebbi, egyszerűbb szoftverek nem feltétlenül, de a frissen megjelenőknél egyre többször találkozunk ezzel a jelenséggel. Persze van ebben logika, hiszen a struktúra azóta nem változik csak komponensekkel bővül.

(#30) #33907968 válasza Fred23 (#27) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

https://napidroid.hu/android-verziok-stat-2018-julius/

A 4.4 + 5.0 + 5.1 a felhasználók 30%-át birtokolja (és ez a legfrissebb adat, pár hónapja még több volt).

Szóval tökmindegy hogy mennyire csórok vagy nem, a reklám náluk is megjelenik ha van pénzük ha nincs, és ha kidobod a felhasználóid majdnem harmadát, akkor garantáltan pénzt buksz, elég sokat.

Amúgy a 3 verziót hogy képzeled el? Most jött ki a 9.0. Ha csak a legutolsó 3-at akarod támogatni, akkor az 7.x, 8.x, 9.x = 42%. A piac 58%-át eldobnád...

És ahogy írtam a helyzet csak egyre rosszabb lesz, mert pl. a 4.4 egy éve 16%-on állt, most meg 9%-on (-7%), eközben az oreó felment 0-ról 12-re, tehát nem veszít annyit a régi platform amennyit az új nyer. Következmény: pár éven belül, lesz kb. 8 főverzió, mindegyik ilyen 12-15%-os elterjedéssel és nem teheted meg hogy csak a legutolsó 3-at támogatod ugyanezen okból.

(#31) vicze1 válasza #33907968 (#17) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

"az 1 éve megjelent oreo valami 12%-on áll"
Teljesen irreleváns.
Még egyszer ez így megy 10 ***** éve... Semmi az ég világon semmi se változott ez idő alatt. Se a főverziók kiadásának gyakorisága, se a platform töredezettsége, se az hogy minden évbe ugyan ezeket a sületlenségeket irkálja be valaki.

Az elmagyarázod, hogy miért számít, és hogy milyen összefüggés van az elterjedtség és az új verzió kiadása között?
Ha két évente lenne verzió kiadva, hogyan változtat azon, hogy a gyártók NEM frissítik a Android verziójukat?
Hogyan változtatna az a töredezettségen? Lassabban töredezik, de jó...

A az alap problémát próbálod valahogy elfedni azzal, hogy ritkább verziót akarsz, pedig a valóságban csak rontana a helyzeten méghozzá drasztikusan.

Az alap probléma, hogy a készülék gyártók a saját Android forkjukat nem frissítik, és ezzel a Google soha semmit se fog tudni tenni, tök mindegy hogyan fejlesztik.

(#25) Bleccs: A Treble semmit se változtat a frissítési hajlandóságon gyártók oldalán, aki AKAR az frissít gyorsan, mint Essential aki a 0. napon frissített. Treble gyorsíthat a frissítés kiadásán, DE ha ez attól függ mennyit változtat a gyártó az alap Androidon, amennyiben sokat, akkor semmit se ér a Treble és ugyan úgy hosszú hónapokat, vagy évet várhatsz a frissítésre.
A Treble valós jelentősége, hogy sokkal könnyebb 3rd party ROM-ot felrakni új verzióval, magasabb működő komponensek mellett. Ezt kivéve semmi.

[ Szerkesztve ]

(#32) aelod


aelod
(PH! kedvence)

A digitális jólétnek nevezett szolgáltatáscsomag azonban egyelőre csak a Pixel telefonok következő fejlesztői bétájával próbálható ki. Ez utóbbi összefoglalja a júzer mobilhasználatát, jelez, ha túlzottan sok időt tölt valamely appban, és még a ne zavarj üzemmódot és a képernyő monokróma váltását is automatikusan elvégzi, ezzel motiválva a felhasználót, hogy csináljon végre valami mást.

És ha nem akarok mást csinálni hanem pontosan ua. sokáig? Remélem kikapcsolható lesz mert amúgy egy nagyon bosszantó "fejlesztés" ez.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#33) dingdongkng válasza vicze1 (#31) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Egy valami változott... A telefonok hosszútávó használhatósága. Régen az android 2.x időkben egy éves elmaradás is rettenetesen soknak számított. Ez nem azért van, mert sérült volna Moore törvénye, csak a korai teljesítménynövekedések sokkal feltűnőbbek voltak, ahogy a hardverek elérték azt a kritikus tömeget teljesítményben, ahol az alkalmazások évi hardverigény növekménye már elmarad az éves teljesítménynövekedéstől, tehát, az a réteg akinek a következő modell teljesítményben értelmes előrelépést mutat minden évben egyre szűkül. Ez a PC piac állapotában is faktor. A PC eladások nem csak azért csökkennek mert mindenki okostelefonozik, hanem azért is, mert egyre ritkábban kell lecserélni a PC-t azért mert elavult, azaz egyre szűkebb rétegeknek kell minden második generációváltásnál upgradelni. Konklúzió, ez a szétfragmentálódás dolog nem akkora science fiction.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#34) Ste válasza Fred23 (#27) üzenetére


Ste
(PH! kedvence)

Az is kérdés, hogy a csóró user a fizető kereslet, aki egy pár éves flagshipet használ vagy az aki egy új, filléres kínai csodát amin az újabb főverzió fut?

(#35) #33907968 válasza vicze1 (#31) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

"Még egyszer ez így megy 10 ***** éve..."

Android nincs 10 éve, ne zavartasd magad ilyen apróságokon...

"ugyan ezeket a sületlenségeket irkálja be valaki."
Nekem úgy tünik te irkálsz sületlenségeket, lásd feljebb...

"Az elmagyarázod, hogy miért számít, és hogy milyen összefüggés van az elterjedtség és az új verzió kiadása között?"

Már elmagyaráztam. Mivel a régi verziók nem pörögnek ki, igy egyre fregmentálódik a platform, ami jelen állás szerint kb. 5 év múlva tetőzni, kb. 8-10 párhuzamos főverzió együttállásával.

Ez egy általános iskolás szintü feladat, ha egy főverzió egy év alatt kb. 10% elterjedtséget tud magának és sosem éri el a 20%-ot, és évente jön ki belőle egy, akkor hány elterjedt főverzió lesz mondjuk 10 év alatt.

"Ha két évente lenne verzió kiadva, hogyan változtat azon, hogy a gyártók NEM frissítik a Android verziójukat?"
Úgy hogy az emberek cserélik a telefonjukat és az új telefonok már az új(abb) rendszerrel jönnek.
Szintél általános iskolás feladat, kétéventi főverzió esetén most lenne pl. 4.x, 6.x, 8.x. Ez 3 támogatandó változat és mivel a legtöbb ember 2-3 évente cserél telefont, azt jelenté hogy a 6.x és a 8.x birtokolná a piac jó 80%-át. Ehelyett van most 6, mindegyik birtokol ilyen tizenx százalékot és a helyzet csak rosszabb lesz, mert a régebbi rendszerek lassabban pörögnek ki mint ahogy az újak jönnek...

"Az alap probléma, hogy a készülék gyártók a saját Android forkjukat nem frissítik, és ezzel a Google soha semmit se fog tudni tenni, tök mindegy hogyan fejlesztik."

Ezen továbbra sem segít, ha évente löki ki a google a főverziókat csak ront. És amúgy is minimum 50%-ban a google sara, mert a gplay licenszelésén keresztül még azt is szabályozni tudják hogy a powered by android felírat hányas betümérettel jelenjen meg a boot képernyőn, de valamilyen rejtélyes módon arra nem akarnak ráhatni hogy a gyártónak kötelező legyen x ideig frissíteni (még csak security frissitésre sincs ilyen kikötés...)

"A az alap problémát próbálod valahogy elfedni azzal, hogy ritkább verziót akarsz, pedig a valóságban csak rontana a helyzeten méghozzá drasztikusan."

Lol. Ezt te sem gondolod komolyan. A többit lásd feljebb.

(#36) aprokaroka87 válasza aelod (#32) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Ha tovább akarod használni majd jön az véletlenűl nagyon belassul a telefont :)

Persze minden csak a véletlen műve lenne :D

(#37) hunfatal válasza Fred23 (#27) üzenetére


hunfatal
(PH! félisten)

Ezzel nagyon mellélőnél. :) Ha nem szarik be a Nexus 4-em még mindig azt használnám, valószínűleg KitKat-tel (a LP elég szar volt rajta, az újabbakat nem tudom) viszont simán vásárolok appokat, ha arról van szó. :) És gyanítom nem vagyok egyedül.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#38) aelod válasza #33907968 (#35) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Így van ahogy mondod. Minek ennyi főverzió? Az utóbbi fejlesztések nem igényeltek volna főverzió váltást szerintem. Elég lett volna alverziószámot növelni és akkor nem lenne ennyire töredezett a piac.
Ez egy ördögi kör mert a piaci lefedettség adott főverzió esetén nem fog jelentősen növekedni így ebben a formában.

(#36) aprokaroka87
Ha tovább akarod használni majd jön az véletlenűl nagyon belassul a telefont

Hmm?

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#39) aprokaroka87 válasza #33907968 (#35) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Sanszos hogy 5 év múlva már az oreo/pie verziók se lesznek meg.

Vagy ha igen már nem lesz támogatott egyátalán

(#40) aelod válasza hunfatal (#37) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Az lehet de ha megkötik a kitkatnél újabb rendszert az adott app esetén akkor meg vagy lőve. Jöhet a moddolás ha nem akarsz másik telefont.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#41) batai15


batai15
(PH! félisten)

Nekem ez a verzió is tetszik szintén.
Főleg vizuálisan. Be kellene szerezni egy pixelt, a Google camera miatt is.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#42) joey04


joey04
(Jómunkásember)

kérdés, mikor fog széles körben elterjedni.

kb 2-3 főverzió múlva.

Bazinga!

(#43) buvartacsko válasza Brett001 (#6) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

a 6.0 2015 októberben jelent meg. 3 éve. [link]

(#44) wesder válasza #33907968 (#35) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Téged meg az ne zavarjon, hogy 2008-ban debütàlt az Android. :)

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#45) aprokaroka87 válasza aelod (#38) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

kimaradt egy "hogy", elnézést.

(#46) buvartacsko válasza aelod (#38) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

Mivel lenne jobb a helyzet, hogyha az Android 4.5 jött volna ki, és még mindig lenne ugyanúgy ami a 4.4-en maradt volna? Nem teljesen értem a felfogásod. Ez csak egy verziószám, ha alverzió alatt jön ki évente ugyanennyi újdonság akkor is ugyanez a helyzet mint most. Ezt már fentebb is leírták.

(#47) kchris78 válasza buvartacsko (#46) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

a helyzet akkor jobb ha a verziókat _ténylegesen_ is lefelezzük. Összevonjuk. Ezzel kb mindenkinek a munkáját (fejlesztők, mobilgyártók) felére redukálnánk mert a bennelévő fejlesztésektől igazából nem túl összefüggő dolog az hogy a verziókövetés mennyi melóba kerül.

(#48) #33907968 válasza aprokaroka87 (#39) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Nos, hacsak a gyártók hozzállása nem változik, akkor sanszos, hogy 5 év múlva elég sok telefon fog oreot és pie-t futtatni.

Ugyanis a mobil piac ma már kvázi kimaxolta magát, sem teljesítményben, sem funkcionalitásban nincs szinte semmi egetrengető az elmúlt 2-3 évben és mégkevésbé várható a jövőben.
Kb. olyanná vált (válik) mint a PC piac, nincs sok értelme pár százalék - gyakorlatilag csak a benchmarkokban kimutatható - gyorsulásért telefont cserélni, funkcionalitásban pedig szintén nincs nagy változás.
Magam részéről azt jósolom hogy az eddigi 2-3 éventi telefoncsere kifullad, és átáll majd ilyen 3-4 éves ciklusra.

(#49) aelod válasza buvartacsko (#46) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Nem nem ugyan ez a helyzet.

(#48) pzoleex

Igen, lassan eljutottunk oda, hogy nem kell a S845-öt megvenni ha az ember átlagos felhasználásra akar egy fluid telefont.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#50) kchris78 válasza #33907968 (#48) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

visszaáll az okostelefonok előtti időszak - akkor is több évente jelentek meg olyan telefonok amik miatt érdemes volt váltani.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.