Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zsolt320i


zsolt320i
(senior tag)

"Az egyéves évfordulóhoz közeledve az Oreo jelenleg 5,7%-on áll"
Ez egy szempontból (üzleti) meglepő, hogy a gyártók nem frissítenek :Y , másrészt érthető, vegyél új telefont ha akarsz új oprendszert.
HW szempontból, én úgy veszem észre, hogy az új oprendszereknek jóval nagyobb (sajnos) :((( a hw igénye mint a régebbieknek, szóval ez is indok lehet arra, hogy a régebbi mobilokat nem frissítik.

(#2) wesder válasza zsolt320i (#1) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

A Project Treble ezen akar változtatni majd, ès 8.0-val kiadott telefonon kötelezően a rendszer rèsze kell hogy legyen. Frissítèsnèl ez opcionális.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#3) Reinkz


Reinkz
(senior tag)

Mi értelme a gesztus vezérlésnek ha navi sáv ugyanúgy foglalja a helyet?, nagyon remélem hogy ezen dolgoznak még.

(#4) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát nekem ezek a frissítések már eléggé elfogytak, értesítési sávot minden évben át szabják mintha olyan nagy dolog történne vele

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#5) ghiottone


ghiottone
(PH! kedvence)

Ez a gesztusvezérlés nekem nem szimpi. Pont ma néztem egy videót, ahol összehasonlították ezt a megoldást az OnePlus és a Moto-féle gesztusvezérléssel - van még rajta mit csiszolniuk.

"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) - Moto Z2 Force -- 20 EUR kedvezmény OnePlus tartozékokra: https://goo.gl/jcrem7

(#6) AllTheBest


AllTheBest
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ideje használom már a MIUI-n a xiaomi-féle gesztusvezérlést és az ezerszer jobbnak tűnik, mint amit android p-n akarnak behozni, azért ez szerintem vicces...

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#7) hunfatal


hunfatal
(PH! félisten)

Ez a gesztusvezérlés valami borzalmas. Gondolom a régi módszer véletlenül se marad meg.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#8) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

Végigolvastam becsülettel, de őszintén szólva nem nagyon tudok felidézni semmi olyasmit, amit miatt azt mondanám, hogy igen, végre valami okos változtatás!

Én még bőven a 7-es androidon vagyok, a 8-asnál se volt igazából semmi újdonság, ami megfogott volna, de a biztonsági frissítések miatt meg akartam lépni a váltást. Rosszabb aksiidő és pár probléma után visszamenekültem a 7-esre. Kétszer is megcsináltam ezt a kört. A 7-esen a Google Daydream még érdekelt anno (de hát ahhoz is mókolni kellett, mert csak úgy nem lehet támogatni akármilyen telefont, ugye?). Gondoltam talán majd az Android P.

Hát nem. Semmi, de szó szerint semmi érdemleges változás nincs. Így pedig motíváció sincs arra, hogy nekem frissebb android kellene. Oldják meg a biztonsági frissítéseket a 7-eshez, és kezit csókolom... :U

Én elhiszem, hogy a Google-nél is vért izzadnak az új dolgok kitalálásán, de ilyen gesztusvezérelt dolgokkal és hasonlóakkal hagyjanak már békén. Ugye emlékszünk még az "alvó" telefon képernyőjére való "rajzolgatás" divathóbortjára? Hol van most? Sehol. Bezzeg egy dedikált kamera gomb szinte senkinek se jut az eszébe a telefongyártók közül. De majd az új gesztusok jók lesznek. Gondolták ők.

Az ilyen asszisztensekkel is hagyjanak már békén, nincs rá szükségem.

Eme kirohanásnak mindössze annyi a lényege, hogy utána meg csodálkoznak, hogy hát milyen nehezen terjed el az új verziók... Nem csoda, kérem szépen. Nem kellene évenként új főverzió, hanem elég lenne 2-3 évente. Aztán azt kellene menet közben folyamatosan biztonsági frissítésekkel, esetleg időszakos kinézet / content update-ekkel ellátni. Rossz lóra ült fel a Google és utána fogja a fejét, hogy rossz irányba megy.... :(

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#9) mindhunter


mindhunter
(újonc)

Nem is tudom, nem hoz lázba. Mintha csak körbe-körbe futna a Google, nem tudván mit is akar már ezzel az egésszel.

(#10) Plazmacucci


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

Csak annyit kérünk, hogy a google mocskai ne szívják le random az akksit, de ezt évek óta. A többi sallangot szinte észre sem venni, főleg nem a gyártók telefonjain. Ennyire nagy kérés ez? *irony*

Am szerintem popsicle lesz.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#11) Integrale


Integrale
(PH! kedvence)

Az ikonoktól egyszerűen csak hányingerem lett, 7.0 óta valahogy nem sikerül eltalálni a megfelelő és egységes ikoncsomagot.
Az értesítési sáv pedig egy rossz vicc.

"Mindig várni vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: "itt van". S oltani és védekezni."

(#12) #33907968 válasza Cifu (#8) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Mindenki tudja hogy a 6.0 óta kb. semmi érdekesebb változás nincs, a 7 simán lehetett volna 6.1, az Oreo 6.2, ez meg 6.3 és még akkor is lehet hogy túl nagyot léptem verzióban... Csak hát ugye itt is a marketingesek mondják meg a tutit.

Fejlesztői oldalról nézve sokkal több minden változott a motorháztető alatt, khm... mondjuk úgy hogy még nem biztonságos de már használhatatlan... :)

(#13) Baggins86


Baggins86
(fanatikus tag)

Ilyen komoly fícsörök miatt teljesen felesleges új rendszert kiadni...

(#14) aelod


aelod
(PH! kedvence)

Ezek a változások érdemi újítást nem hoznak cserébe bosszantó dolgokat mint a hangerő csúszka only média hangerő csúszka. Bogarássz a menüben ha le akarod halkítani a csengetést. :U Arról nem szólt a fáma, hogy a gesztusvezérlés mint olyan kikapcsolható?

Én sem értem minek ilyen gyorsan főverziót váltani? Két évente elég lenne és az adott főverziót kiforrottá tenni és fejlesztgetni, patchelni. A statisztikai adatok meg eleve torz adatok. A legfrissebb verzió hány %-on van nem releváns hiszen a gyártók is nagyon lassan frissítenek és nem mindenki vesz új telefont évente.
Nem jó ez az irány szerintem.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#15) Burt1793


Burt1793
(PH! kedvence)

Durva ez a pangás. Lassan lehet ritkítani az évi új verzió kiadását... Ez a 8-as majdnem két hónapja van fent a mobilom, minimális a változás működésben a 7-eshez képest.

(#16) bolondember válasza hunfatal (#7) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

az első bétánál azt mondták, hogy a "régi" vezérlés megmarad, visszakapcsolható.
Remélem marad is.

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#17) batai15


batai15
(PH! félisten)

Nekem tetszik, kivéve az újfajta vezérlést.
Maga az alap navbar kellően buta, pedig aki custom romot használ, annak tuti ismerős a smartbar, jóval több mindenre lehet használni. Egyrészt lehetne ez illetve opcionálisan a tényleges gesztus vezérlés. Miuit használok, nagyon kényelmes.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#18) hunfatal válasza bolondember (#16) üzenetére


hunfatal
(PH! félisten)

Úgy legyen. :) Meg az azutáni verziókban is...

http://goo.gl/gd6Zi5

(#19) FoxiestFox


FoxiestFox
(PH! félisten)

Érdektelen, csakúgy, mint az utóbbi néhány. 6.0-n vagyok egy LG G3-mal, és sem a készülék, sem a rendszer nem tett semmit, hogy le akarjam cserélni.
Az egész telekom ipar rég elment az agyatlan consumeridiotizmus irányába, miért is ne tennék, sokan megveszik évről évre az új motyókat, holott érdemi változás vagy 5 éve nem volt.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#20) ClioRS


ClioRS
(őstag)

Mennyivel jobb az iphone X féle vezérlés.... :U Pedig nem szeretem az almát. A Nokia 9-ew MeeGo-val meg össze se lehet hasonlítani.... :U

Miért nem lehet az alsó sáv átlátszó mindig?

(#21) ollie válasza #33907968 (#12) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Ja, mindenki tudja, aki nem ért hozzá.

***

(#22) Kisszidi


Kisszidi
(lelkes újonc)

Alig várom, hogy az LG is frissítsen. Oh wait... :W :DDD

(#23) TomFace válasza aelod (#14) üzenetére


TomFace
(lelkes újonc)

Nem vagyunk egyformák, ezek a telefonok a tartalomfogyasztásról szólnak, és elmondhatatlanul idegesítő, amikor elkezdi nekem a hívás hangerejét állítani, pedig azt az ember egyszer beállítja a csengőhanggal együtt, és készülékváltásig hozzá nyúl.

De persze megértem, vannak még, akik arra használják a telefont, amire kitalálták, de ezek szerint ők alkotják a kisebbséget.

(#24) logitech1 válasza bolondember (#16) üzenetére


logitech1
(kvázi-tag)

Úgy legyen. Remélem marad is,de nagy változás nincs benne.

Ha rád írok ,legalább egy igennel vagy nemmel válaszolj.🖕🏿.🌴 🌴🔊🎧⏯📼👇( ͡°Ĺ̯ ͡° )☀️📖🍹 🌴 🌴 🌴Garancia, visszavétel nincs! (つ ͡ꈍ ͜ʖ̫ ͡ꈍ )つ

(#25) bitblueduck válasza ollie (#21) üzenetére


bitblueduck
(senior tag)

igazából az lenne a legjobb ha a felhasználó kvázi észre sem venné, hogy verziót ugrott max hogy a legutóbbi frissítés tovább tartott. amikor samsung és társai széthackelik a rendszert akkor elég lenne ha a droid kifejezetten OS lenne (+store és google appok mert azt úgysem hagynák ki) + opcionálisan referencia UI-al meg appokkal. biztonsági frissítés meg automatikus lenne főverzión belül, vendorfüggetlen. mint windowsnál, vagy linux esetén. mert ez a treble semmit nem ér sok helyen. csingcsung noname gyártó ha egyszer eladta a terméket utána már hozzá nem ér a sw-hez, akármennyire megkönnyítik. tisztelet a kivételnek.
most jól megmondtam, na :B

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#26) bandigyerek


bandigyerek
(senior tag)

Pancake. Az emeletes palacsinta.

(#27) wesder


wesder
(PH! kedvence)

Pussy, azt mindenki szereti ;]

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#28) sheratan


sheratan
(Jómunkásember)

Nekem bejön az új felület alapvetően, bár még lehetne kicsit okosabb a gesztus vezérlés. Nagyon egyszerűsíteni akarja a G a dolgokat, pedig meg lehetne jobban oldani. Ott van mondjuk az XDA fejlesztésű navigációs gesztus app, sokkal többet lehet vele csinálni, és ténylegesen kiváltja az egész navigációs sávot. Valami ilyesmit várnék a G-től, meg mondjuk azt, hogy ha már szinte csak nagy telefonokat csinál mindenki, akkor oldják már ugyan meg, hogy a képernyő tetejére ne kerüljenek vezérlőelemek, mert alig lehet őket elérni.

Ettől függetlenül szerintem felteszem majd, amint elérhető, bár gyanítom, hogy először úgyis valami custom ROM lesz majd, ami erre épül.

Hallosz: Itt is ez folyik, a motorháztető alatt van fejlesztés főleg, de néha át kell rajzoljanak pár GUI elemet is, mert különben jön a nyafogás, hogy semmi nem változik.

[ Szerkesztve ]

(#29) Hallosz


Hallosz
(fanatikus tag)

Ebből a szempontból nézve, a Win 10 (és az iOS) bevállni látszik.
Van egy megszokott kinézet, és a gépházban folyik a meló, és nem az a nagy szám, hogy átrajzolnak néhány ikont.

[ Szerkesztve ]

Minőségi lakáscsere 1/2 millióből. Érdekel?

(#30) Integrale válasza wesder (#27) üzenetére


Integrale
(PH! kedvence)

:DDD
+1

Gondolom az easter egg, nem egy polip rángatása lenne.

"Mindig várni vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: "itt van". S oltani és védekezni."

(#31) darvinya


darvinya
(Jómunkásember)

Próbáltam megemészteni mi a szándéka Google-nak, de valahogy nem éreztem semmi tartalmat.
Ja…fejlesztő 5 éves gyereke rajzolgatott, s véletlenül az került be ikon csomagba.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi MI A2 v9 Fekete… temetkezési vállalkozó lettem!

(#32) whatwhatwhat válasza TomFace (#23) üzenetére


whatwhatwhat
(fanatikus tag)

Ennyi! Pont ugyanígy vagyok vele, nálam két féle állapota van a hívási hangerőnek: max vagy rezgés. Ezt pedig gyorsgombbal egyszerűen állítgatom. Nagyon utáltam, hogy amikor a média hangerejét akartam állítani, akkor előbb meg kellett nyitnom valami médiát... vagy előbb állítani a hívási hangerőt, csak hogy előjöjjön a gomb, hogy váltsak a médiára.
Szerencsére rájöttem, hogy samsungra van a gyártótól egy alkalmazás, amivel be lehet állítani, hogy mindig a media hangerejét allítsák a gombok. De jó látni, hogy a gyári androidba is bekerül!
Én is megértem egyébként, hogy valakinek ez nem tetszik. De nekem abszolút ez a preferált megoldás.

(#33) SkyLine3000


SkyLine3000
(PH! addikt)

Megy a szokásos erőlködés, aztán vagy sikerül, vagy nem. Elég nehéz vmi igazán újat, használhatót mutatni. Én magasról szrok az újabb verziókra. Semmi olyan nincs bennük, amiért késztetést éreznék a váltásra. Jól elvagyok LP-n is. G3-ra hivatalosan úgysincs semmi évek óta (csak MM), de nem is hiányzik. Új telót meg pláne nem veszek azért, h elmondhassam, Android P(unci) fut rajta...

[ Szerkesztve ]

(#34) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Meg kell szokni ezt is,és jó lesz majd. :)

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black - HUAWEI Honor Band 4 - Black

(#35) Draken válasza SkyLine3000 (#33) üzenetére


Draken
(őstag)

Engem sem fogott el a "must have" érzés, bár mindentől függetlenül inkább android one telót veszek, mint bármilyen ócska gyártó által kókányolt szart. Ez is egy vélemény, persze megértek ettől függetlenül másokat is, hogy ez túl puritán lehet, esetleg máshol jobbak/kényelmesebbek a megoldások. Nálam így is úgy is teló csere lesz az év vége felé, a nexus 6p-t le kel váltanom.

(#36) zizidor válasza Cifu (#8) üzenetére


zizidor
(fanatikus tag)

Pontosan ugyanezt érzem én is. Nagyon remélem hogy az új verzió nem pusztán annyiból áll mint amit a cikkben leírtak, mert szinte az egész csak kozmetika. A Treble meg eléggé megkésett reakció a Google részéről. A gesztus vezérlésre meg nekem bőven kielégítő amit a Nova Launcher tud.

(#37) Johnie válasza Cifu (#8) üzenetére


Johnie
(tag)

Teljesen igazad van. Ha lehetne én még a 2 vagy 4 verziójú androidot használnám a mostani telóimon, de sajnos nem lehet. Frissíteni én sem szoktam. Minek ha minden működik első verzióval, használhatón? Windowst sem szoktam frissíteni ha mindene működik. Win-ből is még a 7-est használom, 8-10 számomra kusza. Sem a telómon, sem a gépemen nincsenek titkos, elrejtenivaló dolgok: Képek, zene, játék stb.....

Intel i5 4460, Xigmatek Loki 963, AsRock H97 PRO4, 2x4GB HyperX 1600MHz, Kingston 120GB SSD, Samsung 500GB HDD, Samsung ODD, Radeon HD 7770, FSP Hyper 600W, Cooler Master Elite 330.

(#38) ollie válasza Hallosz (#29) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Androidnál is főleg a gépházban vannak a változtatások, de az átlag user számára csak azt létezik ugye, amit a saját szemével lát.

***

(#39) Mikamaka


Mikamaka
(PH! kedvence)

Ezek is masszírozzak a nagy semmit. :U

PES & ISS PRO only

(#40) pusszycat válasza Johnie (#37) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd....." by Darth Vader ;]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black - HUAWEI Honor Band 4 - Black

(#41) #33907968 válasza ollie (#21) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Miért te miben látod azt a hatalmas 3 főverziónyi változtatást? Biztos te is azok közé tartozol akik szerint ha bejött 2 új kakis emoji akkor az egyből indokol egy főverzió ugrást (még megérjük android vonalon is, nem kell félni)

(#42) ollie válasza #33907968 (#41) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

[link]

***

(#43) sheratan válasza #33907968 (#41) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Rengeteg változás van verzióról verzióra. A 2.x és 4.x-es időkhöz képest kevesebb GUI változás és több motorháztető alatti talán. Ha kíváncsi vagy rá, akkor tessék megnézni a developer.android.com oldalon, ott egy elég jó összefoglaló, példákkal és leírásokkal: Oreo, Nougat, MM. Ez egy szakmai fórum kellene legyen, ne vigyük már le a színvonalat tékozló homár szintre :U

(#44) Johnie válasza pusszycat (#40) üzenetére


Johnie
(tag)

Én már csak egy ilyen maradi, egyszerű telefon user vagyok 😃 (mint a telefon használók 99%-a) 😃 . Zenét hallgatok, néha játszom, néha fényképezek, néha filmet nézek, néha neten olvasgatok... És egyre ritkábban telefonálok 😃

Intel i5 4460, Xigmatek Loki 963, AsRock H97 PRO4, 2x4GB HyperX 1600MHz, Kingston 120GB SSD, Samsung 500GB HDD, Samsung ODD, Radeon HD 7770, FSP Hyper 600W, Cooler Master Elite 330.

(#45) Taci


Taci
(senior tag)

Abban mi a logika, hogy ha az app drawert "hozod fel", akkor előtte a kvázi semmibe minden alkalommal megnyílik egy töredék másodpercre a megnyitott alkalmazások listája is? Nem elég lassú a rendszer, lassítani kell még így is rajta? :F

(#46) #33907968 válasza sheratan (#43) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Mondom 6.1, 6.2, 6.3. Ennyi a változtatás. Nyugodtan olvass vissza itt a kommentek között, senki nincs lefeküdve a hatalmas és fantasztikus főverzió váltást igénylő újdonságok miatt.
De legalább azt el lehet vele érni, hogy lehet új telefont venni, mert ha kijönne 8.2-ként, akkor talán frissülnének a telefonok, igy meg vehetsz új telefont ha 1 évnél régebbid van.

Arról a vicces tényről nem is beszélve, hogy a legtöbb gyártó már fényévekkel ezelőtt (sokszor jobban) megcsinálta azokat amik most hatalmas újdonságként vannak beharangozva (ugye megvan hogy az LG-nek már 5.0-ban volt osztott képernyője, ami pl. a 7.0 "hatalmas" újdonsága volt...)

ui: egyébként ez már régen nem szakmai oldal, az 5 éve volt. Azóta több a bulvár mint lassan az indexen, címadás, tartalom minden full clickbait.Lassan az utolsó noname magyar youtuber is hamarabb tesztel/mutat be eszközöket (pl. mobiltelefon) mint ez a lapcsalád.

(#47) FoxiestFox válasza Mikamaka (#39) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Naaa, hogy beszélhetsz így, hát a gépházban sokkal hatékonyabbak lettek a kódok, ráadásul ki ne szeretné a P betűt. Ne mondd már, hogy nem fogott ez az érzés, hogy szaladj egy új, 250 rugós flagshipet venni, amire nem csak a P, de Q, de talán az R is megjelenik majd, tovább finomítva a kódolást, amiből a világon semmit sem veszel majd észre? :)

Más.. félig off, mert a rendszerhasználatot, felhasználói szokásokat érinti csupán.
Én viszonylag új vagyok az Android userek körében, mert az első manifesztációit gyakorlatilag használhatatlannak és vállalhatatlannak tartottam, csakúgy, mint az iOS-t. Tavaly év végéig N900-at használtam a végtelen testreszabhatósága és a mobileszközön PC-hez legközelebbi Linux feeling kedvéért (korlátozás nélküli, valós multitasking pl), de eljárt felette az idő, direkt utód pedig sajnos nincs, főleg nem billentyűzetes, és az egyetlen részben alternatívát, a BB10-et kivéreztették a fenébe, így maradt az Android.. egy éve a Google Maps, és a BKK app használatának igényével vettem egy használt LG Leont egy low level hajszárító áráért, pár hónappal utána egy G3-at (3/32-est) 30k-ért, ami egy vállalható VGA árának kb fele.
Noha az egész Google-filozófia, illetve a mai, centralizált internet, az ipari adathalászat, a reklámokkal tűzdelt appokkal teleszemetelt áruház hányingert vált ki belőlem leginkább, mint lélektelen használati tárggyal, mindkét eszközzel módfelett elégedett voltam és vagyok, főleg annak fényében, amit fizettem értük.
Viszont nem értem a jelenséget, ami az új rendszerverziók megjelenésével jár együtt, és a munkatársaim körében is látom.. van egy eszközük, kiválóan működik, gyors, reszponzív, kiszolgálja az igényeiket, mégis, ha már nem jön ki rá az új Android, mennek, és vesznek egy újat.
Valaki fejtse ki nekem, hogy miért jó ez, azon kívül, hogy más mozdulatokkal kezeled a UI-t, illetve pár milliszekundummal gyorsabban tölt be valamelyik messenger?

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#48) German_TD válasza whatwhatwhat (#32) üzenetére


German_TD
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Szerencsére rájöttem, hogy samsungra van a gyártótól egy alkalmazás, amivel be lehet állítani, hogy mindig a media hangerejét allítsák a gombok. De jó látni, hogy a gyári androidba is bekerül!

A 8.0 verzió elhozta ezt, külön app nélkül.

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 6S (32 GB, Space Grey) / Ego sum via, veritas et vita. / Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar!

(#49) sheratan válasza #33907968 (#46) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Teljesen mindegy, hogy mi a verziószáma, hihetetlen, hogy még mindig ezen pörögnek néhányan :U Ha láttál már Google terméket, akkor tudod, hogy kicsit cinikusan állnak a számozáshoz, legjobb példa erre a Chrome. Bevezették a 6 hetes frissítési ciklust, mindegyik főverziót kap, már 60 felett tartunk. Ráugrott a Mozilla is, Opera is. Az eredménye az, hogy a fejlesztőket kivéve senki nem beszél már lényegében verzióról, csak "a legfrissebb" van és kész. Windows esetén is a 10-es volt az utolsó számozott verzió, azt frissítik rendszeresen. Igazából ezt kellene csinálni Android esetén is, hogy nincs számozás, csak van a legfrissebb, ami gyártótól függetlenül frissül a telefonon. Talán pár lépésben (pár főverzió alatt) el is jutunk ide a Project Treble segítségével, ha minden jól megy.

Az meg semmit nem jelent, hogy xy már megcsinálta egy korábbi verzióban. Ezt kb úgy kell nézni, hogy az AOSP a mainline kód, a gyártók dolgai meg a development branch-ek, ahonnan a már beérett dolgokat beemelik a főágba is, hiszem amíg ott nincs meg, addig nem fogja minden rendesen támogatni általában.

(#50) Cifu válasza ollie (#21) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Már bocsi, de a cikket elolvasna semmi ilyesmiről nem kaptunk információt.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.