A Qualcomm legújabb lapkájával jött a Vivo X23

Némi késéssel, de a Vivo X23 is bemutatkozott, alapvetően olyan formában, ahogy arra számítottunk. Leszámítva a lapkakészletet, mivel a Geekbench információi ellenére a gyártó mégsem a Snapdragon 710-et választotta, hanem a szintén 10 nanométeres csíkszélességű, de korlátozottabb kompatibilitással bíró 670-es szettet. Ez minimálisan alacsonyabb maximum órajelet (2 GHz) és Adreno 615-ös IGP-t jelent, csak X12-es LTE modemet és a 10-bites HDR támogatás hiányát. Ezzel együtt a Vivo X23 elég összeszedett készüléknek tűnik 8 GB RAm-mal és 128 GB belső tárhellyel.


[+]

A 91,2%-os előlapi dominanciával bíró 6,41 hüvelykes, FHD+ AMOLED panelt csak egy aprócska szenzorsziget zavarja, viszont az ujjlenyomat-olvasó is errefelé keresendő, csak ugye az alsó tartományban. A készüléket arc alapú védelemmel is el lehet látni, ezt a csepp alakú szigeten található 12 megapixeles, infraszenzorral kombinált szelfikamera végzi. Az alsó káva a gyártó számításai szerint mindössze 2,6 milliméter, maga az üveg ház pedig 157,68 x 74,06 x 7,47 milliméter. Kivéve a lilás színvariációt, mert az valamiért 7,54 milliméter vastagra sikeredett.

A narancs és a lila logós verziók később kerülnek forgalomba.
A narancs és a lila logós verziók később kerülnek forgalomba.

Az 5.0-s szabványú Bluetooth ismeri az AptX kodeket, a WiFi kétsávos, a 3400 mAh-s akkumulátor 22,5 wattos gyorstöltése viszont valamiért microUSB porton történik. Ez legalább OTG képes és a jack csatlakozó sem maradt le. Egyelőre nem látjuk, hogy a készülék ismerné a B20-as sávot, így a 800 MHz-es frekvencián egyik nanoSIM sem fog LTE hálózatra kapcsolódni.


[+]

Kamerából kettő jutott a hátlapra, a várakozásoknak megfelelően az f/2,4 apertúrával dolgozó 13 megapixeles szenzor 125 fokos ultra széles-látószögű, míg a főkamerát a Sony szállította az IMX363-as szériából f/1,8 rekeszértékkel. A 8.1-es Androidra épülő FuntouchOS 4.5 természetesen integrálja a Vivo árulkodós intelligens asszisztensét, Jovit. Az X23 egyetlen memóriakiosztásban (8/128 GB), szeptember 14-től érhető el 440 eurónak megfelelő jüanért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

  • Mégsem hasonlít annyira az Oppo F9 és a Vivo X23

    A külsőt leszámítva mármint. A specifikációban több lényegi eltérés is várható a két modell között.

  • Késik a Vivo X23

    Ettől függetlenül új információk azért érkeznek a készülékkel kapcsolatban, például a kialakítást és a hardvert illetően.

  • Hamarosan érkezik a Vivo X23?

    A Kínában elismert informátor elbeszélgetett kicsit a Vivo Nex intelligens asszisztensével, aki úgy tűnik, tud néhány konkrét információt a gyártó további terveiről.

Hirdetés