7.1.2-es Androidot kap a Sony Xperia X Concept

A Sony Concept of Android rendszere az európai, kártyafüggetlen Sony Xperia X (F5121) készülékekre tölthető le a gyártó hivatalos oldaláról. A főleg fejlesztési célokat szolgáló build stabil, hivatalos, de kísérleti rendszert jelent, amely a felhasználók aktív visszajelzései alapján a lehető legjobb élmény kialakítását célozza a Sony készülékek esetében. A legutóbbi, még 7.1.1-es Androidra épülő megoldás visszahozta a klasszikus STAMINA módot, ami a Marshmallow-val az Android natív Doze módjára váltott.


[+]

A Concept of Android minden fentebb hivatkozott Xperia X készülékre elérhető, a Concept Installer a Google Play Áruházból szerezhető be. Amennyiben a felhasználó él a lényegében kockázatmentes és teljesen hivatalos lehetőséggel, már telepítheti is az legfrissebb, Android 7.1.2-es verzióját. A Bluetooth hatékonyságának javításán túl további energiatakarékossági funkciók is beépültek, ezzel együtt nem tökéletes a szoftver, de a Wi-Fi problémáról tudnak a fejlesztők és rajta vannak a hiba elhárításán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Renderképen a Sony Xperia X (2017)

    A korábban látott kémfotóknak megfelelő renderkép került elő az Xperia X 2017-es variánsáról.

  • A Sony visszahozza a régi STAMINA módot

    A régi talán nem a megfelelő kifejezés, inkább a valódi lesz a nyerő, ahol részleteiben testreszabható a takarékosság mikéntje és mértéke.

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

Hirdetés