H​i​r​de​tés​

2018. április 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Moz


Moz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Használ még valaki Sony-t?

iPhone SE 64Gb - iOS 11.4 beta

(#2) ghiottone


ghiottone
(PH! kedvence)

"Marshmallow-val az Android natív Doze módjára váltott" - nem, itt van a kezemben egy Z3 Tablet Compact 6.0.1-es és a Stamina mód szépen működik rajta, szerintem a 7.0 és a 7.1.1-es Nougat akart az lenni, nem Marshmallow ;)

Eladó htc u11 4/64 dual Zafírkék: https://goo.gl/jANVZQ

(#3) k850 válasza Moz (#1) üzenetére


k850
(őstag)

Mért ne használnánk! Nem mindenki divat mókus, itt egy idézet, nem rég jelent meg! Sony Xperiat nem láttam az első tíben.

"A Blancco adatai szerint a Samsung Galaxy S7 Edge, a Xiaomi Redmi 3S (lásd nyitókép), a Motorola Moto G4 és a Lenovo Vibe K5 a legrosszabbul teljesítő mobilkészülékek"
[link]

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#4) zuzu000


zuzu000
(őstag)

Xperia x8 óta, és azóta sem csalódtam semelyikben. Most egy z2-t nyúzok és ezután is sony vonalon fogok maradni. Mondhat bárki bármit, megbízhatóak, nem fog 1 év után belassulni alattuk a szoftver és a hw jól össze vannak rakva.
Ismerőseim 80%-a végig panaszkodik, hogy lassú már a rendszer néhány hónap használat után. Meglepően mindegyik valamilyen kínai újdonság. Nem mondom, hogy rosszak, mert rendes karbantartással azok is tök jó telefonok, viszont átlagusernek (értsd: még nem tettek újra androidot egyszer sem) szerintem nem a legjobb választás. A sonykkal egyszer sem volt ilyen problémám és az ismerőseimnek sem.

Saját vélemény, picit elfogult vagyok bevallom, de engem meggyőztek. A terméktámogatásuk is elég jó, mióta támogatják a bootloader nyitást (jó, nem konkrétan támogatják, de minden trükközés nélkül meg lehet oldani) egyre jobbak (x8-as időszakban voltak rá panaszok, de az régen volt).

Kamera lehetne jobb, ezt aláírom, másban nekem bejönnek az xperia készülékek

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát BF3: AmOkk000 BF4: AmOkkSC2

(#5) bedibazsa válasza zuzu000 (#4) üzenetére


bedibazsa
(fanatikus tag)

Nekem sosem szoftveresen voltak vele problémáim, a vas is erős alattuk, de volt több felső kategóriás Sony-m, sajnos mind széthullott, az összeszerelésük tragikus volt. Az egyik hazai szolgáltatónál dolgozom, 10 hibás telefonból legalább 7 Sony. Sajnos.

(#6) mbalint987 válasza k850 (#3) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)

Nem mindenki divat mókus
Sok ember (köztük én is) nem divatból kerüli az Xperia készülékeket, hanem mert őt vagy a környezetét csalódás érte a termékcsaláddal kapcsolatban.

(#4) zuzu000: 2 Xperia készüléket használtam ezidáig (egy Xperia X8-at 2013. júliusáig, és egy Xperia SP-t 2016. októberéig), az X8-at szerettem, a maga korában egy nagyon jó okostelefon volt, tényleg élvezet volt használni. Aztán a Sony szoftvertámogatás-ügyileg úgy ott hagyta, ahogyan azt illik. A Sony nemtörődömsége csak fokozódott az SP-nél, ami nem kapott KitKat szoftvert még úgy sem, hogy azt egyébként megígérték. Az a telefon 2-szer járt szervizbe, sokszor fagyott, ugyanis a szoftvere egy nagy nulla volt. Arról még nem is beszéltem, hogy a Sony szervizének nincs valami jó híre itthon (és akkor nagyon finoman fogalmaztam).

Amikor leváltottam, akkor ígértem meg magamnak, hogy szolgáltatótól telefont soha többet, Sony-tól telefont soha többet, és az alsó/középkategóriát is kerülöm, ha tudom.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#7) syn7h37ic válasza mbalint987 (#6) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Én az ellenkezőjét tapasztaltam. Nekem sosem volt gond a Sony telefonokkal, a legnépszerűbb másikakkal annál több.
Amúgy az összes magyarországi szerződött partner szerviz egy tróger. nincs kivétel, akármelyik márkaszervizről is beszélünk. Vigyázni kell a telefonra, és nem árt egy biztosítás. Nagyon hamar megtérül, egy vétlen leejtéskor is, mert egy kijelző mostanában a készülék árának kétharmada. Sajnos volt más olyan súlyos telefon balesetem, ahol kellett a biztosítás, és az önrész még mindig nagyságrendekkel kevesebb, mint egy új kijelző. És példás gyorsasággal jött az új, nem volt két hét. Háztól házig.
Érdekes módon inkább a szolgáltatós telefonokat preferálom. Igen drágább. Már, amikor. De olyan díjcsomagom van, amire brutális kedvezménnyel tudtam eddig is venni telefonokat, sokkal olcsóbban, mint akármelyik üzletben. Használt telefont pedig sosem vennék. Üzletláncos, web boltos telefont csak végszükségben, ha nincs máshol.
A szoftver támogatás pedig csak egy bónusz, főleg, hogy egy kétéves készülék sajnos már réginek számít, hiába lenne bőven elég most is egy közel négyéves SD801 is. Egyik gyártónak sem érdeke fenntartani egy régi készüléket. Persze ettől függetlenül soknak van a mai napig frissítésük. De azt tudni kell, hogy a régi 32 bites SoC már nem fog frissülni sehol. A Sonynál is jó a terméktámogatás a csúcsoknál, még a Z3+ is kap frissítéseket, igaz utoljára. Egyébként hiába a hosszú terméktámogatás, lásd apple, a régi készülékek az új ios-el borzalmasak lettek.

[ Szerkesztve ]

(#8) Heisenberg69


Heisenberg69
(senior tag)

Csak a SONY!

SONY Xperia™ XZ Forest Blue

(#9) mbalint987 válasza syn7h37ic (#7) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)

Én az ellenkezőjét tapasztaltam. Nekem sosem volt gond a Sony telefonokkal
Ennek mondjuk örülök, bár lehet hogy a középkategória helyett inkább felsőkategóriás készülékeket vettél, ott ugye a szoftvertámogatás is máshogy esik. A biztosítással egyetértek, bár nekem nincs a jelenlegi telefonomon sem, egy jó tokkal van védve, ami kellő védelmet ad neki.

A szolgáltatós készülékekkel kapcsolatban is más a leányzó fekvése, ha a készülék ára sokkal kedvezőbb, mint máshol. Én feltöltőkártyás vagyok, és a T. Szolgáltatóm szinte még drágábban is adná a készülékeit, mintha én azt függetlenül, de ÁFÁ-val venném meg. (Mondjuk a OnePlus 3-nál a szolgáltató még alternatíva szintjén sem merült fel.)

A szoftver támogatás pedig csak egy bónusz
Az SP-től csak stabil és hibamentes működést vártam, de ehelyett jó párszor elszállt a készülék, érintési nehézségek léptek fel, és én még viszonylag szerencsés vagyok, voltak olyan júzerek, akiknél még rosszabb volt a helyzet. Legalább rendesen meg lett volna írva a szoftver, de se nem frissítették, se nem fixálták a hibákat. Innentől kezdve tőlem egy forintot sem fognak többet látni.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#10) DjFlanker


DjFlanker
(tag)

Z5 Compact, tökéletesen működik a 7.0-val

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#11) Bambuszpro


Bambuszpro
(tag)

Nekem összesen 3 Sony telefonom volt eddig. 2011-2013-ig egy SE xperia mini pro. Annak a touch panelja gari vége előtt egy héttel bemondta az unalmast.Szerencsére elég hamar megcsinálták. utána volt 1,5 évig egy Xperia L-em. Egész jó volt mondjuk időnként erősen beszaggatott. Azt megkapta az öcsém aki decemberig használta míg végül megadta magát a jackdugasz. Utána sikerült egy z1c-t szereznem nem elszállt áron. Az konkrétan 2 hónap után elkezdett szétesni a kezemben. A kijelzőt engedte el a ragasztó, a hátlap is nyikorgott és a bekapcs gomb körüli karima is esett le. miután meg lett csinálva utána egyből el is paszoltam és vettem egy Lg-t. Pedig tetszett a telefon főleg a kamerája és az oldalán a dokkoló.

Törés esetén pedig tényleg sokkal olcsóbb a biztosítás. A mostani telómon is van egy. Sikerült a kilincsnek neki koccantanom és teljesen befolyt a kijelző. Amikor leadtam szervízbe egy hét alatt kész is volt és még a burkolatot is kicserélték és volt egy teljesen új mobilom.

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#12) vicze1 válasza ghiottone (#2) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Az hogy nem tudod a különbséget a régi Stamina és az új között, az nem a cikkíró hibája. :)

(#13) Matada2.3


Matada2.3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó dolog ez a Concept frissítési stratégia. Opcionális, tehát csak azok alapján fognak tesztelni akik tényleg szeretnének. Ez az end usereknek is jobb, hiszen pontosabb a bug bejelentés. Le a kalappal a sony szoftver részlege előtt.

Finn the human

(#14) söncö válasza Matada2.3 (#13) üzenetére


söncö
(tag)

Az almások már vagy 2007-óta így tolják. Akkor ugye ott a régi Nexus vonal mostmár Pixel ahol ugyanez van.
A szebb időket megélt Lumia is így csinálta évekig.
A Sony esete azért vicces, mert amikor rájőttek hogy megállt a szekér és nem egy készüléküket olyan brutális árral dobják piacra (alsó csúcskategória 190+) aztán csodálkoznak ,hogy a kutya nem veszi végtére is most jönnek rá ,hogy ennek van érdemi értéke. Lehet vele vásárló erőt keríteni. Táncsak stabilabb telefont raknak piacra mint a kínai csodafonok. Példás :))

(#15) dredjudge84 válasza ghiottone (#2) üzenetére


dredjudge84
(fanatikus tag)

Meg jo hogy nem a te tabletedrol volt szo a cikkben, de ne zavarjon.

(#16) blagolf


blagolf
(senior tag)

Minek fanyalogni ha egy alap vagy közép kategóriás telefon nem kap frissítést? Ezt a nagy Samsung sem csinálja másképp, sőt. Ők még annyi frissítést sem adnak ki mint a Sony. Az alap telefonok minden gyártónál ugyan olyan gagyik. Nekem az utóbbi 5-6 évben csak csúcstelefonjaim voltak a Sonytól, érdekes módon nálam egynek sem volt semmi baja, nem hogy széthullott volna. A Sony felrobbanó telefont sem adott ki forgalomba, mint a Samsung, vagy olyat ami a kézben tartva eldobja a hálózatot, mint ahogy az Apple. 5 éve vettem egy Xperia Minit, ami azóta is hibátlanul működik. Nem esett szét, nem robbant fel, van térerő, tökéletesen működik minden funkciója, és még az akku is az eredeti benne, amivel 2 napig simán elketyeg. Szóval lehet itt hányni a Sonytól, de semmivel sem rosszabb mint bármelyik nagy nevű gyártó.

Üdv, Zoli

(#17) Fuxosbömis


Fuxosbömis
(lelkes újonc)

Én is azért vagyok a Sonynál, mert sok más jó tulajdonsága mellett, a minőségét is kiválónak tapasztalom. 7 telóval (asszony és a két gyermek is azt használ) és egy tablettel van tapasztalatom. Még sosem voltak szervizben hibával.....a picit repedt kijelzőt (lányom leejtette a telót) meg gariba javították. (1 hét) :R

P.S. egyszeri júzerek vagyunk, nem flashelünk meg nyitogatjuk a bootloadert
P.S.2 Tipo, Arc S, 2 db Z3 c, M4 aqua, Z5 c, Z5 dual, Z2 tablet.....a következő teló az XZ prémium lesz. :C

(#18) macskea


macskea
(őstag)

Ez a "setup wizard supports only wifi" nekem nem wifi problémának tűnik, de javítsatok ki, ha tévedek...

''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

(#19) Enci1983 válasza bedibazsa (#5) üzenetére


Enci1983
(senior tag)

Ez eléggé érdekes, szintén szolgáltatónál vagyok és szinte alig találkozom Sony mobillal, Samsung és Huawei viszont jön be rendesen. Ha átlagot kellene írnom akkor olyan 5 az 50-ből a Sony statisztika. Azok is alsó vagy alsó-közép mint E5 vagy XA.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.