2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Nyomásérzékeny kijelzőt kap a Galaxy S7?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Gizmochina

Úgy tűnik, hogy a Samsung is lép abba az irányba, hogy új csúcstelefonjának képernyője már ne csak az érintéseket, hanem azok erősségét is kezelni tudja.

Hirdetés

A 3D Touch, vagyis ahogy korábban lehetett ismerni, a Force Touch még az Apple Watch idején debütált. Ezzel a technológiával a kijelző nem csak az érintéseket, hanem azok erősségét is képes felismerni, ám nem úgy, mint a régi rezisztív megoldásoknál, hiszen a felhasználó fizikailag nem érzi meg az üveglap süppedését. Már az almás cég okosórájánál is látszott, hogy az új irányhoz számos előnyös funkció is tartozik, nem véletlen, hogy a Huawei a később megjelenő Mate S legnagyobb tárhellyel rendelkező változatánál is beveti majd ezt a lehetőséget, sőt, még akár a ZTE Axon is profitálhat a dologból. Mivel az iPhone 6s és a 6s Plus nem meglepő módon már ilyen panellel debütált, várható, hogy még több gyártó fogja saját vagy más megoldásával piacra dobni újdonságát.

Az Apple már lépett a nyomásérzékeny kijelző felé, a Samsung pedig jövőre fog?
Az Apple már lépett a nyomásérzékeny kijelző felé, a Samsung pedig jövőre fog? [+]

A Samsung is ezek közé tartozhat, hiszen ha minden igaz, jövő február környékén bemutatják majd legújabb zászlóshajójukat, a Galaxy S7-et, aminek nem a lehajló vagy a nagyobb felbontású megjelenítő lehet a "különlegessége", hanem pont az előbb ismertetett újfajta kijelzőtechnológia. Az egyik kínai forrás szerint ugyanis a koreai vállalat hatalmas haverságba került a Synaptics-szal a ClearForce fejlesztése során, ami egyébként a nem Apple-féle 3D Touch-nak is nevezhető, és pont azoknak a gyártóknak készült, akik nem tudnak a cupertinóiakkal szövetkezni. Kérdés persze, hogy a Samsung miként formálja majd át az Androidot és a TouchWizet úgy, hogy a legtöbbet kihozza a nyomásérzékeny panelből, mindenesetre az biztos, hogy számos új szolgáltatással lehetne vonzóvá tenni a rendszert, amire már korábban és mostanság is születnek ötletek.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.