Nokia 6500 Classic és Slide: fémből, üvegből

Két telefont is bemutatott a Nokia 6500 néven, ám ez egyik mögé azt írták, hogy Classic, a másik mögé pedig Slide felirat került. Gondolná az ember, hogy ettől még a két készülék ugyanaz, csak a formájuk más, de nem. Nagyon nem.


Két színben lesz elérhető

 

A 6500 Classic nyilván vékonyabb, mint szétcsúsztatható társa, esetünkben 9,9 milliméteres vékonyságról beszélhetünk. Aluminium a készülékház, a Nokia szerint nincs két egyforma csiszolású 6500 Classic, mindegyik egyedi.


10mm alatt már pengének számít, ugye?

 

A 94 grammos telefon GPRS, EDGE és UMTS hálózatokon működik, hátlapján 2 megapixeles kamera foglal helyet. A belső memóriával végre nem fukarkodtak, 1 gigabájtos kapacitás került bele. A harmadik negyedévben piacra kerülő telefon is tölthető miniUSB csatlakozón keresztül (akárcsak a szintén ma bemutatott 8600 Luna), képernyője QVGA felbontású és 16,8 millió színárnyalatos, van benne Bluetooth, ám egyelőre memóriabővítésről nem érkezett hír.


A Slide is szálcsiszolt fedlappal jön

 

A 6500 Slide egészen más jellegű telefon, már csak formája miatt is. Míg a Classic kivitel az eleganciára gyúr, addig testvére, a Slide inkább a multimédia irányába fordul. Ezt bizonyítja a 3,2 megapixeles Carl-Zeiss optika, amely autofókuszt is kapott, a külső ezúttal rozsdamentes acél, van TV-out, RDS képes FM-rádió és microSD bővíthetőség is. Míg a Classic csak QCIF videót tudott rögzíteni, a Slide VGA felbontású mozik felvételére is képes, a videohívásokhoz van másodlagos kamera, a beépített szoftverek között pedig olyan újdonságokat találhatunk mint a Flickr és Adobe Photoshop(!).


Felőled Slide, felőlem Carl-Zeiss

 

Ennek a két készüléknek is külön weboldalt gyártott a Nokia, ez ide kattintva érhető el.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés