Nagyon olcsó lett a Nokia C1 Plus

Egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hol és mikortól fogják árulni, viszont ennél olcsóbb 4G-s Nokia okosmobil eddig még nem volt.

A HMD-éra kezdete óta a Nokia régről felelevenített C-szériájában kizárólag belépőkategóriás okostelefonokat láttunk eddig, és a mai nappal sem alakult ez másképp, a Nokia C1 Plus is egy olcsó, az alapszintet is épp csak megütő eszköz lett, kék vagy piros hátlappal.


[+]

A C1 Plus 5,45 hüvelykes HD+ (720 x 1440 pixel) felbontású kijelzőt kapott, hardvere pedig az Unisoc SC9863A formájában nyilvánul meg, ez négymagos, 1,4 GHz-es processzort kapott 1 GB RAM és 16 GB-nyi, bővíthető belső tárhellyel. A fájdalmas rendszersebesség elkerülése végett Android Go rendszert tettek rá a 10-es verzió alapjain, a hátlapi kamera 5 megapixeles, az előlapi vaskos kávában lévő szelfiegység szintén ezzel a felbontással bír.


[+]

A cserélhető akkumulátor 2500 mAh kapacitású, és ami kissé mókás, hogy az 5G korában a Nokia a 3G-nél 10-szer gyorsabb 4G korában üdvözöl minket. Persze ez részben annak szól, hogy a 149,1 x 71,2 x 8,75 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 146 grammot nyomó készülék a gyártó legolcsóbb 4G-s okosmobilja, 69 eurós, azaz átszámítva 25 ezer forintos áráért tényleg nem lehet sokat várni.


[+]

Adatkommunikációs fronton tehát van egyszer Cat.4-es LTE, továbbá Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 b/g/n, illetve GPS/AGPS vevő. Egyelőre még nem lehet tudni, hol dobják piacra, de talán nem kizárt, hogy itthon is forgalomban lesz egyszer.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés