Hirdetés

MWC blog: Kipróbáltuk a Magic Leapet

A Magic Leap az a startup, amit 2010-ben alapítottak és rögtön olyan ígéretes vírusmarketinget kezdett el tolni, hogy mindenki azt hitte, hogy megjött az AR-mennyország. Nappalikon átúszó bálnákat és egyéb csodálatos víziókat mutattak videón, de aztán nagyon-nagyon sokat kellett várni arra, hogy ezekből a víziókból termék legyen és persze még többet kellett várni arra, hogy ki is próbálhassuk. Oké, nekünk speciel 15 percet.


[+]

Az Orange nevű szolgáltató ugyanis elhozta Barcelonába a Magic Leap One-t, ami a cég első terméke. És pont arra használta, hogy bemutassa, hogy mire jó az 5G. Mi pedig éltünk a lehetőséggel, bár egy páran mondták nekünk, hogy azért eléggé számít az első benyomás kapcsán, hogy mit mutatnak meg belőle.

Adott volt két asztal egymással szemben, köztük egy fal. Az egyik oldalra ültünk le mi, a másik oldalra pedig az Orange embere, akivel ugyanazokat a virtuális dolgokat láttuk magunk előtt az asztalon és hadonászhattunk a kontrollerekkel. És a háttérben ott volt a csaj feje is kivetítve, aki beszélt hozzánk, mondjuk annak a felbontása masszívan alulmúlt minden Blaupunkt VGA-kamerát, de nem ez volt a lényeg. Hanem hogy az előttem levő asztalból felbukkant egy doboz, a dobozból pedig mindenféle Orange által forgalmazott tartozékok másztak elő, ezeket pedig a kontrolleremmel emelgettem, forgattam, odébbraktam, plusz még a velem szemben ülő lány is ott hadonászott és egymásnak adtuk egy át egy virtuális térben a cuccot.


[+]

Szóval tök jó játék volt, de azért ennél három szinttel szájtátósabbra számítottam. Oké, rögtön az probléma, hogy szemüveggel a dolog pont nem tökéletes, ha magadnak veszel egy Leap One-t, akkor olyan lencsével kéred, ami megfelel a szemednek. Másrészt azért az a demo, ahol három dobozból kijön egy JBL Bluetooth hangfal, amit meg lehet forgatni - nos, ez elég kevéssé nyűgözi le az embert. Ha a velem szemben levő falon üt egy lukat Mechagodzilla és átdob mondjuk egy rajnyi lódarazsat, akkor azon lehet, hogy betojtam volna, de ez a dobozforgatás annyira túl békés volt, hogy én végül azzal szórakoztam, hogy mi van, ha el akarom rejteni az asztal alá a virtuális cuccot. És amúgy el is lehet, ami elég vicces.

Az is látszott, hogy a cucc roppant gyorsan reagál, mindenféle megakadás nélkül lehet variálni az AR-világban, plusz nyilván az Orange arra is büszke lenne (ha tudnának magyarul), hogy az 5G-n összekapcsolt két Leap között az együttműködés hibátlan volt. De ezúttal nem ért minket olyan letaglózó élmény, mint amikor először kipróbáltuk a HTC Vive-ot, talán túl nagyok voltak az elvárásaink.

Előzmények

Hirdetés