MWC 2015: Európába jön a Honor 6 Plus

Hirdetés

A Honor az újdonságnak tekinthető 4X mellett elhozta Barcelonában a 6 Plus névre hallgató készülékét is, amely annyiból meglepetés, hogy úgy volt, hogy ezzel felénk nem fognak házalni, annyiból viszont nem újdonság, hogy már hónapok óta lehet kapni Ázsiában. A sajtóeseményen azt mondták, hogy rengeteg olyan visszajelzést kaptak a mi régiónkból is, hogy a 6 Plusnak lenne esélye, ezért úgy döntöttek, hogy árulni fogják az öreg kontinensen is.


[+]

A Mobilarena stábja már a CES-en ki tudta próbálni, hogy a Honor 6 Plus legnagyobb trükkje mire jó. A készülék hátlapján ugyanis két kamera található egymás mellett, mindkettő 8 megapixelben rögzít, aztán pedig a telefonban levő szoftver megpróbál ezekből egy frankóbb eredményt összegyúrni. Ez két dolgot eredményez: kevesebb fény esetén világosabb és élesebb képek készülhetnek, illetve minden fotónk kapcsán utólag is állíthatjuk a fókuszpontot. A lenti videót még Las Vegasban rögzítettük:

A Honor 6 Plus egyébként elég komoly hardveres felhozatallal is rendelkezik. A kijelző 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású, a rendszerchip ezúttal egy HiSilicon Kirin 925-ös, az akkumulátor teljesítménye 3600 mAh, de talán a legfontosabb, hogy két ajtót tudunk a készülék oldalából előhúzni, az egyikbe tutira egy microSIM kerülhet, a másiknál viszont választhatunk, hogy egy nanoSIM, vagy inkább egy microSD lenne számunkra praktikus.


[+]

Ha két SIM van a készülékben, akkor a Honor 6 Plus dual active üzemmódban működik, ami meglehetősen ritkának számít. A színpadon álló Frank Yao, a Honor igazgatója ezt nemes egyszerűséggel úgy magyarázta, hogy fel tudod hívni magad. Magyarán mindkét kártya akkor is folyamatosan hálózaton van, ha az egyiken hívást kezdeményezünk, illetve fogadunk, tehát aktív beszélgetés közben is elérhetők maradunk a másik számunkon. A jelenleg kapható kétkártyás telefonok túlnyomó többsége erre nem képes, tehát nem véletlen, hogy a Honor 6 Plus esetén ezt ennyire hangsúlyozta a gyártó.


[+]

A Huawei által életre hívott márka természetesen az Emotion UI nevű felhasználói felületet nyújtja összes készülékén, de továbbra is kizárólag az online értékesítésre támaszkodnak, azaz a Honor készülékek nem lesznek elérhetők szolgáltatói kínálatban. A Honor 6 Plus árát a sajtóeseményen még nem tudták megmondani, de Kínából rendelve 400 dollár alatt marad, ami versenyképes lehet akár hazánkban is.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés