MWC 2014: 300 Mbps letöltési sebességet tud az új Huawei mobil router

Amikor pont egy éve a Huawei bemutatta a P2-t (amit azóta sem láttunk Magyarországon), akkor az volt a világ első, Cat.4-es LTE-t támogató okostelefonja. Akkor még egyetlen hazai operátor sem tudott ilyen sebességet biztosítani, azóta ez megváltozott.

A Huawei ismét előreszaladt, a Barcelonában bemutatott E5786-os hordozható router ugyanis Cat.6-os LTE-t tud, ami elméletben 300 Mbps tempójú letöltést kínál. Ezzel megint elsők a piacon, ami persze szép teljesítmény és inkább úgy érdemes felfogni, hogy időtálló termék, amit nem kell majd egy ideig cserélni, mert még egy ideig várnunk kell arra, hogy a szolgáltatók meghaladják ezt a sebességet.


[+]

Sokkal fontosabb talán, hogy a kis routerben 3000 mAh teljesítményű akkumulátor lakik, amellyel a gyártó szerint 10 órán keresztül tudunk netezni. Ez igen szép eredmény, annyira combosnak gondolta a Huawei az E5786-os energiaforrását, hogy arra is lehetőséget biztosít a kütyü, hogy microUSB kábel segítségével más eszközöket is tudjunk tölteni róla, egyfajta külső akkumulátorként tud tehát üzemelni a router, amely egyszínű kijelzőt kapott.


[+]

Ha nem használjuk adatátvitelre a masinát, akkor 500 órás készenléti idő is elérhető. A kütyühöz okostelefonos app is készült, ami akkor jöhet jól, ha a beállításokat akarjuk módosítgatni, de a telefon böngészőjén keresztül ez kissé esetlenül történne. Az eszköz egyszerre 10 készüléket tud kiszolgálni, ez egy kisebbfajta mobil iroda számára is elég lehet, nem is beszélve arról, hogy ez az adatátviteli sebesség is megfelel ennek a kritériumoknak.

Azóta történt

Hirdetés