MWC2011: bemutatkozott az LG Optimus 3D

Az LG egy nagyszabású sajtótájékoztatón mutatta be az LG Optimus 3D névre hallgató androidos okostelefonját, mely rengeteg újítást hozott az iparágba. A koreai gyártóhoz köthető az első valódi kétmagos processzorral szerelt okostelefon megjelenése, most pedig a 3D elterjesztésében játszanak kiemelkedő szerepet.

Hirdetés

Mint azt neve is mutatja, az eszköz a 3D-jegyében született, ugyanakkor a duplázás is jellemző rá. Igaz ez egyrészt a processzormagok számára, másrészt a memóriacsatornák számára, az Optimus 3D ugyanis a világ első kétcsatornás memóriával szerelt okostelefonja. A számítógépekben már évek óta így működik a központi memória, valószínű, hogy az új LG készülékbe sem véletlenül került bele, a 3D-hez ugyanis rendkívül nagy számítási kapacitásra van szükség.


A 3D-s szolgáltatásokat a dedikált gomb megnyomása után érhetjük el

A készülék 128,8 x 68 x 11,9 milliméteres kiterjedésű, a házba sikerült belepakolni egy 4,3 hüvelykes WVGA (480 x 800 pixel) felbontású kijelzőt, forradalminak azonban az mondható, hogy ez az ablak az okostelefonok között a világon elsőként speciális szemüveg nélkül is három dimenziós képet tud megjeleníteni. Kipróbáltuk a még meg sem jelent Asphalt 6 játékkal és valóban műkodik a dolog, bár a telefont mozgatva kicsit olyan jellegű a kép, mint anno a "mozgóképes" kártyanaptárokon volt látható.

A belső sem mindennapi. A Texas Instruments OMAP4 chipsetre épülő rendszer kétmagos processzora a maximális sebességélmény érdekében 512 MB RAM (két 256 MB-os) modul is beépítésre került, mely a központi memória szerepét látja el, ráadásul kétcsatornás módban, mely ugye szintén világújdonság egy telefonnál. Emellett 8 GB tárhellyel is rendelkezik az eszköz, de ez memóriakártyával tovább bővíthető. Adatátvitel szempontjából is nagyon jól állunk, a HSDPA 14,4 Mbps-os, a HSUPA pedig 5,76 Mbps-os sebességre is képes, lokális szinten pedig a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi-n, DLNA-n, illetve HDMI 1.4 porton keresztül tud kapcsolatot tartani a világgal.

A hátlapon két darab 5 megapixeles kamerát helyezett el a koreai cég, ezzel saját 3D videókat is tudunk készíteni. Az LG a YouTube-bal közös projekt keretében azon dolgozik, hogy a legnépszerűbb videómegosztó oldalon is megjelenhessenek majd alkotásaink. A készüléken jelenleg az Android 2.2 Froyo verziója fut, amelyet a 2.3 (Gingerbread) hivatalos megjelenésekor lehet majd frissíteni. A készüléket energiával egy 1500 mAh-s akkumulátor látja el, az üzemidő viszont nem tiszta, bár az LG elismerően nyilatkozott róla.

Az Optimus 3D várhatóan májusban kerül a boltok polcaira, várható áráról egyelőre nincsen információ.

Gubro feat. Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés