2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

MT6595 – 4K videó és 4G LTE

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

Bivalyerős PowerVR grafikus gyorsítóval, négy Cortex-A17 és ugyanennyi Cortex-A7 maggal érkezik a MediaTek legerősebb processzora.

Hirdetés

A MediaTek már korábban beharangozta ugyan az MT6595 jelű processzorának érkezését, ám a hivatalos műszaki paraméterei csak a China Electronic Information Expo során kerültek leleplezésre. A felsőbb mezőnybe szánt lapka legnagyobb dobása az integrált 4G LTE modem jelenléte, mely mellett a PowerVR G6200 grafikus gyorsító 4K2K videofelvételi képessége is a multimédia-központú piaci trendeket követi. A nyolcmagos processzor megfelelő sebességéről négy, maximum 2,2 GHz-en futó Cortex-A17 és ugyanannyi 1,7 GHz-es Cortex-A7 mag gondoskodik, melyek külön-külön és együtt is aktívak lehetnek. A TD-LTE, FDD-LTE, WCDMA (3G), TD-SCDMA és GSM hálózatokkal egyaránt megbirkózó 32 bites lapka maximum 20 megapixeles kamerák illesztésére is képes, mely mellett természetesen a több SIM kezelésének lehetősége is az alapcsomag részét jelenti.

A korábban leginkább csak az alsó szegmensben jelen lévő MediaTek az egyre fejlettebb processzoraival könnyen elcsábíthatja majd a Qualcomm partnereit, hiszen a kedvező árfekvésű lapkák teljesítmény terén bőven kielégítik az átlagfelhasználó igényeit, ráadásul a beépített modemnek köszönhetően a köré épülő telefonok előállítási költsége is alacsony lehet. A tajvani chipgyártó közleménye szerint az MT6595 processzorok sorozatgyártása már megkezdődött, így rövidesen piacra kerülhetnek a köré épülő készülékek is.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.