Mobilarena TV: Komp akart lenni...

Nehéz követni a Sony termékfrissítési politikáját, hiszen lényegében fél évente rukkolnak elő újabbnál újabb csúcsmodellel. A zászlóshajók közül azonban csak minden második kap kistestvért, így nem nehéz kiszámolni, hogy a Z3 Compact örökösének mai főszereplőnk, a Z5 Compact tekinthető. Az elődmodellhez hasonlóan 4,6 hüvelykes, HD felbontású kijelzővel és IP68 védettséggel napvilágot látó készülék a korábbi verzióhoz képest több ponton is erősödött. Az egyik ilyen a bivalyerős Snapdragon 810 chipset, melynek egyáltalán nem kunszt meghajtani a 720p-s megjelenítőt, de nem lehet elmenni szó nélkül a home gombba szerelt ujjlenyomat-olvasó és a 23 megapixeles kamera mellett sem. Üzemidő terén most is két napot garantál a vállalat, külsőleg pedig nem történt változás a plasztik és üveg anyaghasználat tekintetében.

Hogy aztán ez a tudás megéri-e a meglehetősen borsos árat, illetve a két gigabájtnyi rendszermemória tényleg negatívan hat-e az Android Lollipop szoftver sebességre, arról majd a 18 órakor kezdődő adásunkban részletesen is beszélgetünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Mobilarena TV: Egy meg kettő

    Mai műsorunk témája a OnePlus 2 lesz, amit egyszerűen csak zászlóshajó gyilkosnak neveznek. Van is benne igazából minden, nem is lett drága, szóval az előjelek tényleg nagyon jók.

Előzmények

  • Mobilarena TV: Négy generáció legjava

    A Sony minden tudását beleadta az Z4 Tablet megalkotásába; 4G, telefonfunkciók, QHD-s megjelenítő, IP68-as védelem, billentyűzetes kiegészítő és sztereó hangszórók.

  • Mobilarena TV: A három az majdnem négy

    Bár a Sony évente kevesebb csúcskészülék piacra dobását tervezte, csak megérkezett az Xperia Z3 folytatása, amelyet mifelénk nem akarnak Z4-nek nevezni, ezért Z3+ típusjelzéssel kerül forgalomba.

  • Mobilarena TV: Nem csak egy g-vel több

    Ellátogatott hozzánk a Sony Xpeira E4g, ami nem csak LTE-támogatásban tud többet a sima E4-nél, jóval erősebb hardvert és jobb IPS panelt kapott.