Mindent tudunk az összecsukható Honorról

10-én mutatják majd be hivatalosan, de igazából már csak az árazása a kérdés.

Hirdetés

A több mint egy éve független Honor január 10-én mutatja be a Honor V névre keresztelt okostelefont, amely a márka első olyan mobilja lesz, ahol összehajtható kijelzőt használnak. Ugyanakkor a premierre sok titok nem maradt, mert szépen kiszivárogtak a részletek, amelyek alapján az újdonság egész jól összeszedett telefonnak tűnik, de nem rugaszkodik el a termékvonal bevált megoldásaitól.


[+]

A Honor V ugyanúgy könyvszerűen nyílik, mint akár a Galaxy Z Fold eszközök, vagy mondjuk az Oppo Find N. A külső kijelző 6,45 inches, 21:9-es képarányú, 120 Hz-es frissítésre képes, 2560 x 1080 pixeles OLED panel, belül pedig kinyitás után 7,9 inches, 2272 x 1984 képpontot megjeleníteni képes, 90 Hz-es OLED várja az érdeklődő tekinteteket. Az viszont már csak a bemutatón (vagy inkább utána) fog kiderülni, hogy a Honornál mit sütöttek ki a zsanér kapcsán és mennyire tudták a hajtási gyűrődést eltüntetni.

Összecsukva 160,4 x 72,7 x 14,3 mm-es kiterjedése van a készüléknek, kinyitva pedig 160,4 x 141,1 x 6,7 mm-re változnak a paraméterek 293 grammos tömeg mellett, ami azt jelenti, hogy a Honor V nagyobb, mint a Z Fold3, főleg egyébként széltében. Ez egyfelől praktikus lehet a külső kijelző használhatóságát illetően, másrészt azonban kinyitva már nem biztos, hogy pont meg tudjuk tartani egy kézzel, mint a Samsung termékét, már csak azért sem, mert nehezebb.


[+]

A narancsszínű, fekete, vagy fehér árnyalatokban érkező újdonság hardverére igazán nem lehet panasz. A legfrissebb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset kerül bele 12 GB RAM társaságában, a rendszer kapásból az Android 12 lesz, a kamerák kapcsán pedig szintén nincs ok aggodalomra: három darab 50 megapixeles szenzor van hátul, a főkamera mellett az ultraszéles is ebben a felbontásban dolgozik, a harmadik egység azonban nem egy zoom modul, hanem "spectrum enhanced", ami jelen pillanatban lehet kábé bármi, de leginkább a főkamerát segíti emelt színspektrummal, ez pedig az esti fotók élénkségét javíthatja a mi tippünk szerint. De mi is csak találgatunk egyelőre, meglátjuk a bemutatón, hogy mit mond maga a gyártó.

4750 mAh-s akkumulátorról, Dolby által hangolt hangszórókról és 66 wattos gyorstöltésről lehet még tudni, a nagy kérdés nyilván az árazás és az elérhetőség lesz. Eddig ugyanis a Honor a csúcskategóriásnak számító Magic3 modelleket nemigen szállította Kínán kívülre, márpedig a Honor V sem tűnik egy olcsó masinának. Az biztos, hogy a Honor nagyon készül a bemutatóra, a promóciós képeken a kínai filmipar csillaga, Song Yi mutogatja az újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Hirdetés