Gyártósoron a Visionox képernyőbe épített kamerája

Az év végén kerülhetnek piacra az első telefonok OLED pixelek mögé rejtett szelfikamerával.

Hirdetés

A noccs, a kameracsepp, a szelfiluk és a motorikus önfotós egység hóbortja után hamarosan indulhat a képernyőbe épített előlapi kamera divathulláma, a Visionox ugyanis bejelentette a kapcsolódó technológia tömeggyártását.


(forrás: IT Home)

A valóban teljesen káva- és noccsmentes küllem papíron jó, a gyakorlatban a képernyőpixelek mögé rejtett lencsére és szenzorra ugyanakkor a zavartalan optikákhoz viszonyítva jóval kevesebb fény jut, ami lerontja a minőséget. Az OLED technológiában érdekelt Visionox egyik trükkje ennek kiküszöbölésére a szelfikamera környékén elhelyezett képpontok jobb fényáteresztése, amit gyártósori változtatásokkal értek el.


(forrás: IT Home)

A tömeggyártásba került technológia nem csak a hardvert, hanem a „ködös”, tisztításra váró nyersképek fejlett képfeldolgozását is felkínálja a partnergyártóknak, bár az nem derül ki, hogy a Visionox a kamerát is szállítja-e a csomaghoz. Mindazonáltal az első telefonok még idén felbukkanhatnak képernyőbe épített optikával, noha mivel a kisebb képpontsűrűség nagyobb fényáteresztést jelent, elképzelhető, hogy első körben olcsóbb mobilokban debütál a technológia.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés