Még idén befuthat a Huawei „Mate 8"

A Huawei Ascend Mate7 tavaly, a berlini IFA kiállításon mutatkozott be a remek formatervvel, kiváló hardverrel és ujjlenyomat-olvasóval, mi pedig abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a rendezvény után nem sokkal már le is tudtuk tesztelni a kütyüt. Egy ideig számítani lehetett arra, hogy az utód is Berlinben lát napvilágot, a reflektorfény azonban a Mate S-re irányult, az új óriásphablet bemutatója elmaradt.

Még idén befuthat a Huawei Mate 8
[+]

Most úgy tűnik, hogy kicsit megkésve ugyan, de még idén bemutatkozhat a „Mate 8", ami hathüvelykes, 1440 x 2560 pixel felbontású kijelzőt kap a gyártó új, HiSilicon Kirin 950 lapkakészletével, ami 16 nanométeres, FinFET gyártástechnológiával készülő, big.LITTLE architektúrájú nyolcmagos processzort kaphat, aminek négy gyengébbik, Cortex A53 magja 2,0 GHz-en, erősebbik, Cortex-A72 magjai pedig 2,4 GHz-en pöröghetnek. A grafikus gyorsító előreláthatólag az Mali-T880 lesz, a hangminőségért pedig egy Tensilica Hi-Fi 4 audio chip próbál majd felelni. Az eddigi, kiszivárgott specifikációk 3 vagy 4 gigabájtnyi RAM-ról beszélnek a 32 vagy 64 gigabájtos belső tárolóegység függvényében.

Még idén befuthat a Huawei Mate 8
[+]

Az előzetesek szerint a csúcsphabletek színvonalán az árcímke sem lesz elrugaszkodott, bár a hírek szerint a Meizu Pro 5 fölé árazták: az alapmodell 3300 jüanba, azaz egyéb költségek nélkül körülbelül 141 000 forintba, míg a nagyobbik típus 3900 jüanba, nagyságrendileg 167 000 forintba kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés