Magyar fejlesztésű nyomkövető alkalmazás az IneTracker

Az IneTracker egy GPS tracker alkalmazás, mely folyamatosan rögzíti a felhasználó aktuális pozícióit. A pillanatnyi helyzet élőben követhető az IneTrack nyomkövető rendszerében, ahol a megtett útvonal és a statisztikák is lekérdezhetőek. Az aktuális pozíció másokkal is könnyen megosztható, így az ismerősök, üzleti partnerek is tudhatják, merre jár a felhasználó.  Az alkalmazás gyalog, kerékpáron vagy akár gépjárműben is használható. A megtett útvonalakat a rendszer korlátlan ideig tárolja.

A nyomkövetés pontossága a mobilalkalmazás főképernyőjén található potméter segítségével állítható be. A bal oldali állásban a készülék kevesebb energiát fogyaszt, a jobb oldaliban viszont részletesebb útvonalat rögzít. A fogyasztás csökkentését a fejlesztők úgy oldották meg, hogy az alkalmazás ritkábban küldi el a helyadatokat a szerver felé. Az intelligens algoritmusnak köszönhetően a program képes észlelni, ha épületen belül vagyunk, ezáltal csökkenti az energiafelhasználást. A pozíciók mobilinternet-kapcsolaton keresztül jutnak el az IneTrack nyomkövető rendszerébe, de az alkalmazás hálózati kapcsolat nélkül is tárolja a begyűjtött pozíciókat. Aktív kapcsolat esetén az adatok automatikusan szinkronizálódnak az IneTrack felhőbe.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google PlayStore-ból. Telepítés után regisztrálni kell az app.inetrack.com oldalon, majd a párosítás elvégzésével indulhat is a nyomkövetés. A készülék élőben, az IneTrack rendszerében egy térképes felületen követhető. Egy kiválasztott időszakra lekérdezhető a megtett útvonal a hozzá tartozó kiegészítő adatokkal együtt (sebesség, magasság, megállások). A felület jobb oldalán egy automatikusan generált menetlevél található napi bontással. A menetlevél tartalmazza a napi statisztikákat: vezetési idő, átlagsebesség, megtett távolság. Az adatok Excel és PDF formátumba is kiexportálhatóak. A térkép alatt egy sebesség-grafikon látható, mely az IneTrack flottakövető rendszerében például üzemanyagszint megjelenítésére is alkalmas.

A fenti alkalmazást kiegészíti egy mobilos kliens is, amely lehetőséget ad arra, hogy telefonról is nyomon követhessük a másik készülék útját, ezt innen lehet letölteni. A fejlesztők megnyitottak egy API-t is, aminek segítségével további alkalmazások készíthetők, erről itt lehet részletesebben olvasni.

Hirdetés