Hirdetés

LG blog: Szemezgetés az LG alkalmazásboltjából

Az LL Optimus 7 készülékek tulajdonosai kivételes helyzetben vannak. A gyártó ugyanis a „Meet hAPPiness”-nek nevezett akciója keretein belül ingyenes alkalmazásokkal kecsegteti a Windows Phone 7 felé kacsintgató leendő vásárlókat, melyeket a tulajok a Marketplace-en belül az LG Apps Store-ban találnak meg. Az LG blog keretein belül már volt szó ilyen programokról, azonban a lista még jócskán tartogat érdekességeket.

A Tool Box egy amolyan „svájci bicska” program. Ahogy a neve is szól, szerszámos láda, tele többé-kevésbé hasznos apróságokkal. Ilyen a világóra, ami egy listában tünteti fel az általunk kiválaszott, limitálatlan mennyiségű régió aktuális pontos idejét és dátumát – előbbit analóg és digitális óra formájában egyaránt. A mértékegységváltó kategorizálva kínálja a mértani, fizikai és egyéb mértékegységek egész garmadáját, ezekre kattintva tudunk mennyiséget megadni, melyet az adott kategória összes elemére átszámít a program.

A világ ünnepeit tartalmazó rovatban egy kis határidőnapló felületén tekinthetjük meg a általunk kiválasztott országok főbb nemzeti ünnepeit, éves bontásban. A dátum kalkulátor segítségével kiszámíttathatjuk, hogy két megadott dátum közt hány nap van, illetve egy adott naphoz képest megadott idő múlva milyen dátumot írunk. Az árkalkulátor a bevásárlásban segít oly módon, hogy az általunk begépelt árból képes egy csúszkán vagy manuálisan beírt százaléknyi kedvezményt levonni, illetve szükség esetén az ugyanígy meghatározott adó mennyiségét hozzáadni. A szintmérő rögtön kétféle felületet kínál, az egyik valóban csak vízszintmérő, míg a másik már két tengely pontosságát is képes vizualizálni, de a kalibrálás opcióval lehetőségünk van saját viszonyítási alapot is megadni.

A flashlight opcióra felcsillanhatna a szemünk is, remélve, hogy egy vakut zseblámpaként használhatóvá tevő dologról van szó, de ezt gyorsan felejtsük el. A világítás alapja a képernyő lesz, de legalább az több színben és stílusban. Ez utóbbi alatt a rendőrautós „kék-piros villogós”, a mentős „fehér-zöld” (már ahol, ugyebár), és a fehér fénnyel villogó SMS-jelzésre kell gondolni. Utolsó elemünk a dobozban, egy számsorsoló erőteljes lottózás életérzéssel – még jó hogy semmilyen rózsaszín figura nem ugrándozik betöltéskor – ami semmi másra nem képes, mint meghatározott intervallumból kiválasztani általunk megadott mennyiségű számot egy nagy gömbből. „Sorsolni” lehet bökéssel és a készülék rázásával, eddigi sorsolásaink listáját a program dátumozva eltárolja.

A Workout Tracker egy edzésfigyelő alkalmazás, mely segítségével távolságmegtétellel járó sporttevékenységeinket figyelhetjük meg. A program hatféle tevékenységet kínál fel induláskor, melyek sorrendben a következők: séta, futás, biciklizés, úszás, hódeszkázás és síelés. Bár az úszás jelenlétén igencsak meglepődtem, de a készítők is gondoltak a dolog szokatlan mivoltára, ennek kiválasztásakor ugyanis felugrik egy üzenet, amiben emlékeztetik a felhasználót, hogy ha komolyak a szándékai, akkor ne felejtkezzen el a vízálló csomagolásról sem.

Egy adott aktivitást kiválasztva egy kisebb térkép jelenik meg előttünk, melyen nyomon követhetjük útvonalunkat – természetesen nagyíthatunk is, ez alatt pedig a rögzítés gomb megnyomása után a tevékenységünk adatait láthatjuk. A megtett távolság, az átlagos és aktuális sebesség mellett az eltelt időről és az elégetett kalóriamennyiségről is információkat kapunk, ezeket az útvonal rajzával együtt megtaláljuk az előzmények közt, sőt, magát az utat is visszajátszhatjuk, akár nyolcszoros gyorsításban is.

A beállításokban olyan dolgokat adhatunk meg, mint a távolsági mértékegység (méter vagy mérföld, kilométerről ne is álmodjunk), aktuális súlyunk, valamint a lezárt képernyő melletti futás engedélyezése – enélkül ugyanis vagy folyamatosan megy a képernyő, vagyis fittyfenét sem fog rögzíteni a telefon lezárt állapotban.

Ha képet szeretnénk manipulálni, lehetőleg a készülékünkön, akkor érdemes megnézni az Photo Stylist nevű programot. Az alkalmazással nyolc kategóriába sorolja az éppen készített vagy a galériából kiválasztott képeken elvégezhető plasztikai beavatkozásokat.

Ezeket betűrendben találjuk egymás után, mindegyikhez egyet jobbra kell lapoznunk. Az egyes lapokon az alanyul vett kép aktuális állapotát és beavatkozásunk hatását figyelhetjük meg, a kép alatt pedig egy – vagy funkciótól függően akár több – sáv található, melyekkel szabályozhatjuk az effekt intenzitását. Minden funkció érvényesítéséhez a legalul található mentés gombra kell kattintanunk.

A Look n Type igazi életmentő, legalábbis a megszállot SMS és e-mail íróknak, valamint Twitter-függőknek. Nekik mostantól kevésbé kell aggódniuk az utcán séta közbeni pötyögtetéskor a gonosz módon velük szembejövő villanyoszlopok és a négylábúak szeretcsomagjai miatt.

A program ugyanis úgy kínálja az előbb említett három funkciót, hogy írás közben a kamera aktuális képe adja a hátteret, ezzel csökkentve balesetveszélyt és növelve függőségünket az írásos kommunikáció felé. A háromféle kapcsolatteremtési formából történő választás opciója mellett természetesen akadnak más beállítási lehetőségeink is. Többek közt a betűk színét és méretét is megadhatjuk, de az előre elmentett sablonok listáját is testre szabhatjuk.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés