Hirdetés

IFA blog: elég szétszórtak vagyunk

Korábbi bejegyzéseinkben nem voltunk teljesen részletgazdagok, legalábbis utazásszervezési témák kapcsán, pedig ment a kavarás az IFA előtt rendesen. Meglepően hamar kiderült, hogy idén valahogy mintha minden cég úgy érezte volna, hogy ki kell szállítmányoznia a teljes magyar techsajtót a rendezvényre, ebbe pedig félig-meddig mi is beleestünk. Bár általában jobb szeretünk mindent magunknak intézni, most mégis örültünk a Huawei, a Lenovo, a Panasonic és a Samsung felkérésének, így aztán Bocha a Lenovo vendégszeretetét élvezi, jómagam a Huawei jóvoltából érkeztem, a PH-t pedig a Pana és a Samsung hurcolta a helyszínre és biztosít számukra 1-2 nap hajlékot is. Szentkuti11 viszont saját szervezésben röppent ki (és ezúttal elérte a gépet, nem hagyott otthon semmit), mert ő egy nappal előbb ment, hogy ne maradjon le az Acer és az ASUS rendezvényeiről sem.

Berlin, Stadtmitte
Berlin, Stadtmitte [+]

Hát nyilván ennek az lett a vége, hogy most a Mobilarena stáb három tagja a város három különböző pontján alszik és/vagy idétlen blogbejegyzéseket ír, szentkuti11-gyel nem is találkoztam, Bochával viszont együtt vacsoráztunk a Huawei meghívását elfogadva. Meg mi még reggel Pestről együtt is indultunk. És mivel a cégek csak a sajtónapokra tervezték az ittlétet (ma és holnap), ezért aztán péntektől elvileg van egy lakásunk valahol foglalva, ahol mindhárman meghúzzuk majd magunkat, nem volt ez ilyen egyszerű, mint most ezt leírtam, de a lényeg, hogy összejött.


[+]

Szentkuti11 az Acernél kezdett (volna, ha megtalálja a helyszínt, de a telefonos bejelentésre már szerencsére odaért), onnan rohant át az ASUS Zenwatch 3 premierjére, ahol nem volt ott Jonney Shih, mindannyiunk kedvenc tajvani nagyapja és amúgy az iparág egyik legszerethetőbb karaktere, a cég elnöke. Ezt követően elugrott a Samsung bulijára megnézni a Gear S3-at, közben én már a Nubia rendezvényén ügyködtem, ami pont 6 percnyi sétára volt a hotelemtől. Ez elég kis családias volt, persze elhangzottak a szokásos rizsák arról, hogy mennyire jó ez meg az a telefonban, de ezt már megszoktam. A cég szlogenjét egy random Oravecz Nóra kötet esszenciája adja azzal, hogy "Be yourself", de a bullshit-generátort akkor tolták maximumra, amikor a prezentációs kisfilmeket vetítették és csak úgy záporoztak az olyan megszólalások, mint "kis lépés a Nubiának, de nagy lépés a mobilos fotózásnak", meg "hűvös elegancia minden porcikájában", mindezt pedig talán az a csávó mondta fel a videók alá, aki a hollywoodi trailereket is tolja, ugyanazzal a lendülettel, hangsúllyal és orgánummal.

Nubiát óhajt fotózni a nép
Nubiát óhajt fotózni a nép [+]

Bocha pedig a Lenovo eseményére ment, ahol két szürreális dolgot is látott: egyrészt konkrétan földhöz vágtak egy MacBook Airt, mert a Yoga az jobb (a világért sem kritizálnám az ilyesmi ötleteket, de hát ez bőven felette van annak, amit hatásvadásznak hívunk, ráadásul össze sem tört), aztán pedig a demonstrációs részen a csodásan rajzoló művészbácsi mellett egy könyvtárnak berendezett sarokban ült egy lány és másfél órán keresztül folyamatosan valami olyasmit gépelt a csilli-villi új gépen, hogy "többet nem másolom le más házi feladatát". Ez volt a munkája erre az időre, nem tudni, hogy mik voltak a pályázati követelmények (talán az, hogy nem másoljon házi feladatot senkiről). Ezzel akarták mutatni, hogy milyen jól lehet gépelni egy virtuálisan létező gombsoron, arra mondjuk már nem maradt kreativitás, hogy a prediktív szövegbevitelt kikapcsolják, úgyhogy a csaj egy idő után csak kezdőbetűket ütögetett, a többit megoldotta helyette a szoftver.

A cégnevet nem sikerült interpretálni
A cégnevet nem sikerült interpretálni [+]

A nap végén ütköztünk egy nagyon lazára vett Huawei vacsorán valahol Kollwitzkiez városrészben, ahol olyan csülköt evett a társaság zöme, amiből a teljes Fóti Gyermekfalu havi étkezését megoldják és közben persze rengeteg sörhöz is hozzáférhettünk. Hogy közben szentkuti11 mit csinált, azt akkor még nem tudtam, most már tudom, hogy dolgozott serényen (a jövő heti tesztet írta és próbálta életre gerjeszteni a bérelt lakásban a netet több-kevesebb sikerrel), de nem kell őt sem sajnálni, mert még arra is volt ideje, hogy felmenjen az AlexanderPlatz közepén álló toronyba kilátni, amiről emlékezetből tudjuk, hogy elég jó kis program, ha az ember még nem tette ezt meg korábban.

Előzmények

Hirdetés