IFA 2015: 5000 mAh-s akkumulátort kapott a Vibe P1

A Lenovo több más gyártóhoz hasonlóan külön esemény keretében jelentette be újdonságait. Szó volt a gamingről, a tabletekről, az új Moto 360 okosórákról, és természetesen a mobiltelefonokról. Az egyik ilyen friss termék a Vibe P1, mely több különlegességgel hívja fel magára a figyelmet. A mobil két legnagyobb erénye az 5000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve az ujjlenyomat-olvasó, melyet a home gombba építettek és érintés alapján olvassa le a biometrikus azonosítókat, ám a működési hatékonységot nem lehetett kipróbálni.

A home gombba építették az ujjlenyomat-olvasót
A home gombba építették az ujjlenyomat-olvasót [+]

A készülék két nanoSIM-et fogad, azonban ezek csak standby módban képesek együttműködni, vagyis ha az egyik kártyáról hívást indítunk, a másik lekapcsolódik a hálózatról. A kijelző 5,5 hüvelykes és Full HD felbontású, az IPS panelnek hála nagyon jó a fényerő és a betekintési szögek is csaknem száznyolcvan fokosak. A hardveres képességeket illetően a Snapdragon 615 SoC emelhető ki, ami egy nyolcmagos processzort, egy Adreno 405 grafikus gyorsítót és 2 GB RAM-ot foglal magában. Az adattároló mérete 32 GB, ezt microSD-vel tovább lehet bővíteni, ám ilyenkor a második SIM-foglalat kerül felhasználásra (mint már oly sok esetben).

13 megapixeles kamera, dupla ledes villanó
13 megapixeles kamera, dupla ledes villanó [+]

A hátlapon egy 13 megapixeles, autofókuszos, dupla ledes villanóval ellátott kamera kapott helyet, videókat maximum Full HD felbontásban lehet rögzíteni. A Vibe P1 rendelkezik 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi-vel, Bluetooth 4.1-gyel, GPS-szel (GLONASS), FM-rádióval, valamint 5 megapixeles előlapi fényképezővel. A Lenovo újdonsága októberben kerül majd forgalomba, az itthoni árazásról és elérhetőségről egyelőre nincs információnk.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés