IFA 2014: A Sony is frissítette okosóra családját

Hirdetés

A Sony eseményén számos új dologgal megismerkedhetett a publikum, az okostelefonok és a tabletek mellett a tartozékportfóliót is növelte a japán gyártó. Bemutatták ugyanis legújabb okosórájukat, a SmartWatch 3-at. A Sony termékébe egy 1,6 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású átlagos TFT panelt szereltek. A betekintési szög így nem túl rózsás, ám a Sony állítása szerint ezzel a módszerrel jobban az órára tud hasonlítani a készülék, mivel ha lekapcsolják a háttérvilágítást, akkor is látszódik például az idő.

Sony SmartWatch 3 elölről
[+]

A rozsdamentes acél ház IP68 védettséggel rendelkezik, ezáltal teljesen ellenáll a pornak és a vízbe merülést is bírja egy méter mélységig és fél órán keresztül. A hardveres erőforrást a négy darab 1,2 GHz-re skálázott Cortex-A7 maggal rendelkező processzor adja, a rendszermemória 512 MB, a belső tárhely mérete pedig 4 GB. A beépített mikrofonnak köszönhetően hanggal vezérelhetjük az órát, a ki-bekapcsolást pedig egy különálló fizikai gomb segítségével végezhetjük.

Sony SmartWatch 3 elölről
[+]

Az órán az Android Wear teljesít szolgálatot, a legalább Android 4.3 operációs rendszert futtató kütyükkel kompatibilis, a csatlakoztatás Bluetooth 4.0-n vagy NFC-n keresztül történik. Az akkumulátor mérete 420 mAh kapacitású, ezzel elvileg két napig képes töltés nélkül működni az óra, a töltés microUSB csatlakozón keresztül lehetséges. A SmartWatch 3 ősszel érkezik a boltok polcaira.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés