Hosszabb bemutató videó a BlackBerry Privről

A BlackBerry Priv egyértelműen az őszi szezon egyik slágerterméke, hiszen több olyan irányvonalat is egyesít, melyek igencsak érdekessé teszik. A kanadai gyártónak ez ugyanis az első olyan készüléke, melyen már Android operációs rendszer fut, a vállalatnál elvileg megoldották, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a szoftver, hiszen korábban pont a vezérigazgató nyilatkozta azt, hogy kizárólag akkor dobnak piacra zöld robotos telefont, ha ezt sikeresen kivitelezik. A mobil már előrendelhető, a kiszállítás november 6-tól kezdődik. Addig viszont maradnak a videók, amiket azok készítették, akiknek idő előtt sikerült rátenniük a kezüket egy példányra: a Carphone Warehouse pont ezek közé tartozik, és ha már így alakult, közzé is tettek egy kisfilmet, amiben a doboz tartozékai, és a telefon legfontosabb funkciói láthatók.

A videón megtekinthető az 5,4 hüvelykes, QHD felbontású Super-AMOLED panel és a gyári Android rendszer működése, láthatóan nincs gond a sebességgel, ami a Snapdragon 808 chipset teljesítményének köszönhető. A BlackBerry sikeresen beépítette a Hub funkciót, amivel minden üzenetet egy helyen lehet megtekinteni, ehhez a kezdőképernyő gombról kell jobbra felfelé csúsztatni az ujjunkat. Ha balra tesszük meg, akkor a kanadaiak keresőszoftvere indul el, ezen kívül pedig ott a biztonságot szolgáló DTEK is. A kicsúsztatható QWERTY billentyűzet érintésérzékeny, így könnyebben lehet felfelé irányuló mozdulatokkal szavakat begépelni, ugyanez pedig a virtuális gombsorra is jellemző, ami a BB OS-hez hasonlóan működik. A Priv 749 dollárba kerül külföldön, ami előzetes költségek nélkül 210 ezer forintot jelent, nem lesz tehát filléres mulatság a telefon.

Azóta történt

  • A Blackberry Priv bearanyozhatja a mindennapokat...

    ...főleg akkor, ha a 24 karátos arannyal borított verziót választjuk. Az egyedi külsejű mobilt még egyedibbé tette egy vietnami cég, ami korábban már több mobilt és autóalkatrészt is beborított.

Előzmények

Hirdetés