Hirdetés

Most már tényleg előrendelhető a BlackBerry Priv

Komoly tervei vannak a BlackBerrynek a Privvel, és ha nem jönnek be a számításai, azaz nem fogy elég ebből és a többi, még forgalomban lévő telefonjából, akár ki is szállhat a készülékpiacról. Éppen ezért a gyártó komolyan ráfeküdt a Priv megalkotására, amely két világ metszéspontján helyezkedik el: a BlackBerrytől ismerős lehet a HUB, számos biztonsági megoldás, és persze a tradicionális QWERTY gombsor, amely az 5,4 QHD hüvelykes kijelző alól csúsztatható elő, és amely a Passporthoz hasonlóan érintőfunkciókkal is rendelkezik.

A hátlapra 18 megapixeles kamera került dupla ledes villanóval
A hátlapra 18 megapixeles kamera került dupla ledes villanóval [+]

Az androidos világból érkezik ugyanakkor az ívelt kijelző, amely a Galaxy S6 edge-hez hasonlóan a megjelenítő két oldalán kanyarodik le, és persze maga az operációs rendszer, méghozzá 5.1.1-es alapokon. A Privet a Snapdragon 808 hajtja meg 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló társaságában. A 18 megapixeles hátlapi kameraszenzort a Sony szállítja, a gyors fókuszálásért PDAF-rendszer felel, a kézremegéséken pedig az optikai képstabilizátor (és a Passport esetében remekelő szoftveres megoldás) próbál meg úrrá lenni.

A BlackBerry Priv ívelt QHD kijelzővel érkezik
A BlackBerry Priv ívelt QHD kijelzővel érkezik [+]

A Privet múlt péntektől lehet előrendelni az első piacokon. Az Egyesült Államokban 699 dollárt kell kicsengetni a prémiumkategóriás készülékért, és a gyártó november 6-án kezdi meg a rendeléseket teljesíteni. Kanadában szintén hatodikán sül el a startpisztoly, ott 899 kanadai dollárt kell kifizetni érte, vagy kevesebbet, ha szolgáltatótól vásárolja meg a felhasználó. Az Egyesült Királyságban 559 fontot kérnek el a mutatós mobilért, a szigetországban november 9-től indulnak útjukra a csomagok. A BlackBerry francia, német és általános európai oldalain még nem bukkant fel a Priv, ám ez alighanem csak napok kérdése. Mi is igyekszünk minél hamarabb beszerezni egyet egy tesztre, hiszen androidos BB-s telefon még nem volt, és szétcsúsztatható megoldással sem találkozik minden nap az ember. Legalábbis 2015-ben nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés