Honor blog: Belépő szintre érkezik a 8S

Nagyon olcsón válik elérhetővé a cég újdonsága, a friss Android, a korrektnek ígérkező üzemidő és a kompromisszummentes dual SIM teheti csábítóvá a kedvező ár mellett.

Magyarországon is elérhetővé vált a Honor 8S, a cég legfrissebb belépőkategóriás ajánlata. Az egyszerű formatervű, 147,1 x 70,8 x 8,5 milliméteres dimenziókkal bíró, szenzorcseppes készülék előlapján 5,71 hüvelykes, HD+ (720 x 1520 pixel) felbontású FullView kijelző kapott helyet LCD technológiával, nem mellékes módon ennél a mobilnál is megvan a TÜV Rheinland tanúsítványa, ami az alacsony kékfény-kibocsátása miatt dicséri a panelt. A teljes kijelzős élményt a külön beállítható gesztusvezérlés teszi kényelmessé.

Az előlapi, 5 megapixeles kamera felel a biometrikus feloldásért, ujjlenyomat-olvasó ugyanis nem került a mobilra. 1024 egyedi arcjellemzőt vet össze a feloldáskor, ez a legrosszabb fényviszonyok esetén is maximum 1,5 másodpercig tarthat a cég szerint. A kettős textúrájú hátlap jól néz ki, viszont túl sok dolgot nem találunk rajta, a lényeget a 13 megapixeles, f/1,8-as apertúrájú optikával szerelt, Full HD-videós képességekkel bíró kamera és a mellette lévő apró vaku adja.

Hardveres téren a MediaTek Helio A22 néven ismert MT6761 dolgozik benne, tehát Cortex-A53 processzoros alapokon nyugszik négy maggal, 2 GHz-es maximummal, a grafikus gyorsítója pedig a PowerVR GE8320, szóval teljesítményét tekintve legfeljebb a kategóriájába illőnek lehet mondani, viszont a 12 nanométeres gyártástechnológia az EMUI 9 (Android Pie) energiatakarékosságával korrekt üzemidőt eredményezhet, az akkumulátor egyébként 3020 mAh kapacitású. 2 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárolót kapnak a hazánkba jutó példányok.

3,5 milliméteres jack és microUSB csatlakozópárt találunk a mobilon, természetesen a kötelezőnek mondható adatkommunikációs opciók is megvannak, 802.11 b/g/n WiFi, 5.0-s Bluetooth, illetve GPS, AGPS és GLONASS műholdakat figyelő kommunikációs modul jutott a Honor 8S-be. A dual nanoSIM-képes mobil hármas kártyatálcájára még egy microSD-t is tehetünk a bővítéshez. A mobil a Telenor kínálatban, minimum Blue M csomagban már 0 forintért elérhető, az előfizetés nélküli ára 39 990 forintos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

  • Honor 8S - egy csepp nem zavar vizet

    Szerény felhozatallal, ám kritikus hiba nélkül hozza le a Honor az olcsó, kameracseppes mobil témakörét. Pár hiányosság 40 ezerért is fájó.

Előzmények